Danas su počeli radovi na rekonstrukciji glavne zgrade pakračkog dječjeg vrtića u Ulici matice hrvatske koji podrazumijevaju sanaciju krovišta, zamjenu stolarije i obnovu fasade u vrijednosti 1.240.711 kuna, a čiji je izvođač radova tvrtka „Kala“ d.o.o. iz Cernika.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Grad Pakrac kao osnivač vrtića u financiranju radova sudjeluje s 30 posto ugovorene cijene dok 70 posto radova sufinancira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Ugovorom koji je potpisan 2. studenog prošle godine predviđen je rok za završetak radova do početka nove školske godine odnosno do 1. rujna.

„Djeca koja su pohađala matični vrtić, još su sredinom lipnja preseljena u područni vrtić pod Kalvarijom gdje ih trenutno ima oko pedesetak mališana organizirani u  rad u dvije odgojne skupine, a osigurali smo sedamdesetak mjesta. Iako su počeli radovi, u matičnom vrtiću i dalje rade kuhinja i administrativni uredi po već uobičajenom radnom vremenu“, rekla nam je Višnja Klobučar, ravnateljica pakračkog vrtića.

Kako je dodala, nakon vanjskih radova u planu je na najavljivane natječaje prijaviti i projekt postavljanja solarnih panela kao drugu fazu radova na energetskoj obnovi pakračkog vrtića.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA