Zaposlenici i mehanizacije tvrtke Niskogradnja Jurčak iz Požege idućeg tjedna nastavit će radove na modernizaciji Ulice hrvatske policije iz Domovinskog rata (od bolnice do Bille). Radovi u vrijednosti 624.000 kuna obuhvatit će izgradnju nogostupa i biciklističke staze na sjevernom dijelu ulice, dovršetak sustava odvodnje oborinskih voda i pripremu za postavljanje javne rasvjete u dijelu ulice koji je jesenas rekonstruiran. O tome je danas pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević potpisala ugovor s predstavnicima izvođača Niskogradnje Jurčak.

cesta stadion

Danas ugovoreni radovi bi trebali biti završeni do kraja srpnja. Za razliku od jesenas promet ulicom tijekom izvođenja radova neće biti zatvaran već će se odvijati po posebnoj regulaciji.

Ovo je druga faza rekonstrukcije, a gradonačelnica Blažević je izjavila da se nada da će do kraja godine započeti i s trećom fazom koja bi obuhvatila postavljanje posve novog sustava javne rasvjete.

Za ovu fazu radova 429.000 kuna dolazi iz Ministarstva regionalnog razvoja, a ostatak iz pakračkog proračuna. Lani je u modernizaciju ove prometnice utrošeno 842.000 kuna,  od čega je 366.000 kuna osiguralo Ministarstvo regionalnog razvoja, a ostalo Grad Pakrac.