Ovog proljeća se nastavlja modernizacija Ulice hrvatske policije iz Domovinskog vrata (od bolnice do Bille). Za tu namjenu Grad Pakrac i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU  jučer su potpisali ugovor kojim Ministarstvo osigurava 429.000 kuna, a Grad Pakrac 170.000.

UGOVOR02_250516

S tih nešto više od 600.000 kuna obuhvaćeni su radovi na  izgradnji pješačke i biciklističke staze s pristupnim elementima, završetak uređenja oborinske odvodnje, priprema za postavljanje nove javne rasvjete i rekonstrukcija cestovnog propusta u dijelu ulice u kojem su radovi izvođeni i jesenas, dok radovi u nastavku prema Bili neće biti izvođeni jer se mora najprije izmjestiti magistralni plinovod koji prolazi ispod tog dijela prometnice.

Nakon provedenog postupka javne nabave, između 5 ponuditelja izabran je najpovoljniji – Niskogradnja Jurčak, te se idući tjedan planira sklapanje ugovora i nakon toga početak radova.

Lani je u modernizaciju ove prometnice utrošeno 842.000 kuna,  od čega je 366.000 kuna osiguralo Ministarstvo regionalnog razvoja, a ostalo Grad Pakrac.

S obzirom na smještaj prometnice u okruženju, njena rekonstrukcija i modernizacija će imati značajan učinak na lokalnu zajednicu, posebice onu iz užeg centra grada, u smislu povećane sigurnosti prometa te osiguranju neometanog pristupu javnim sadržajima. Još nam preostaje treća faza odnosno javna rasvjeta, a i nju smo prijavili na jedan od nedavno objavljenih natječaja te za njega očekujemo rezultate, rekla nam je gradonačelnica Anamarija Blažević.

Osim Grada Pakraca, sredstva u iznosu 250.000 kuna dobio je i Grad Lipik za uređenje trga na južnom ulazu u grad.

UGOVOR01_250516