Branimirova 11 Medium

Posljednjeg dana studenog, ujedno 642. dan ugovorenog roka (75%) od 851 dana planiranih radova na pakračko-lipičkoj aglomeraciji, odrađeno je ukupno radova u vrijednosti od 109,2 milijuna kuna ili 74 posto od ukupno ugovorene vrijednosti 146,7 milijuna kuna, izvješćuje izvođač Gorenjska gradbena družba Kranj u svom redovnom mjesečnom izvješću.

Po pitanju odvodnje do kraja studenog je realizirano ukupno zamjena ili postavljanja nove infrastrukture u dužini od  39,3 kilometara te je odrađeno 1.239 kućnih priključaka što je 11 posto manje od vremenskog plana i 79 posto od ukupno ugovorenih radova. Što se tiče vodoopskrbe brojke su malo bolje jer je odrađeno 32,5 kilometara infrastrukture od ukupno ugovorenih 36,4 km što je 89 posto ugovorenih radova, ali i 6 posto manje od planirane dinamike. Istovremeno je ukupno ugrađeno 1003 vodomjernih priključnih okana.

Za studeni im je plan bio ugraditi oko 2.200 metara kanalizacijske i oko 2.600 metara vodovodne infrastrukture, ali on nije realiziran jer je ugrađeno 1450 metara odvodnih cijevi i 905 metara vodovodne infrastrukture. No u tekstualnom dijelu izvođač i dalje ističe da im nije namjera tražiti produženje krajnjeg roka izvođenja - 27. lipnja iduće godine pozivajući se „na  stanje dovršenosti zaključnih radova, izvođač je sa povećanim angažmanom na izvođenju radova ispred planirane dinamike“.  

Što se tiče angažmana i osoblja u studenom u odnosu na prethodni mjesec nema razlike. I tog mjeseca je bilo na raznim radilištima angažirane 192 osobe različitih profila, uz upotrebu 22 različite vrste bagera, 12 valjaka, dva finišera za asfalt kao i miksera za beton i tridesetak drugih strojeva.

U prosincu im je u planu izvesti radove na 2,4 kilometra infrastrukture odvoda, odnosno 1,5 kilometara infrastrukture vodoopskrbe. U ovakvim izvješćima nema podataka za asfaltiranje, bilo da je u pitanju realizacija, bilo plan.