Grad Pakrac u suradnji sa LRA Poduzetnički centar Pakrac u sklopu sajma Slavonski banovac organizira edukaciju za potencijalne korisnike mjere 6 “Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja”, podmjere 6.2, tipa operacije 6.2.1 “Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima” iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

Edukacija će biti održana u subotu, 19. listopada, u velikoj vijećnici u zgradi gradske uprave na Trgu bana J. Jelačića, s početkom u 11 sati.

Svrha natječaja je  stvaranje novih nepoljoprivrednih djelatnosti na poljoprivrednim gospodarstvima uz održavanje postojeće zaposlenosti ili stvaranje novih radnih mjesta s ciljem smanjenja depopulacije i poticanja održivog razvoja ruralnih područja.

Radionica je namijenjena svim zainteresiranim korisnicima upisanima u Upisnik poljoprivrednih proizvođača najmanje jednu godinu prije podnošenja Zahtjeva za potporu, koji pripadaju ekonomskoj veličini iskazanoj u ukupnom standardnom ekonomskom rezultatu od najmanje 1.000 eura.