Jedanaest naselja sjeverozapadnog  dijela Grada Pakraca (Gornja i Donja Obrijež, Veliki i Mali Banovac, Novi i Stari Majur, Kapetanovo Polje, Batinjani, Ploštine, Toranj i Omanovac) u kojima službeno živi 979 stanovnika u 335 kućanstava, za najviše tri godine dobit će vodu. Rezultat je to dugogodišnjeg projekta koji je kandidiran za bespovratna sredstva u Mjeri 7 „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima“ iz koje je dodijeljeno bespovratno nešto više od 7 milijuna kuna.

U sklopu iste mjere Gradu Lipiku je odobreno 1.665 milijuna kuna za izgradnju magistralnog vodovoda Brekinska-Gaj kojim će na javni vodovodni sustav biti priključeno i 126 stanovnika u 48 kućanstava Brekinske.

Ugovore o tome s Agencijom za plaćanje u poljoprivredi je prekjučer potpisao Marijan Pierobon, direktor Voda Lipik koje su nositelj projekta, a sinoć su na tome na tiskovnoj konferenciji u Vodama Lipik uz direktora govorili i čelnici gradova, pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević i lipički gradonačelnik Vinko Kasana.

Prema najavljenoj daljnjoj dinamici aktivnosti Marijana Pierobona, Vode Lipik imaju obvezu najkasnije kroz osam mjeseci dovršiti administrativni dio posla i raspisati natječaj za izvođača radova, a cjelokupan projekt mora biti završen u najdužem roku od tri godine.

Oba magistralna cjevovoda nastavak su izgradnje javnog vodovodnog sustava Šumetlica pa će cjevovodi za dva Majura biti povučeni od vodospremnika na Krndiji, a za ostala naselja kod Toranjskog puta, odnosno u središtu Omanovca.

Osim ovih sredstava koja u 85-postotnom iznosu osigurava Europska unija, a 15-postotnom državni proračun, Vode Lipik i Grad Pakrac su u projektnu dokumentaciju već ranije uložili skoro dva milijuna kuna, a Grad Lipik 414.000 kuna, tako da je ukupna vrijednost projekta nadogradnje pakračkog vodovoda 9,4 milijuna kuna, a lipičkog 2,1 milijun.

U pripremi projekta za kandidiranje za sredstva EU u Pakracu je uz Vode Lipik sudjelovao Poduzetnički centar Pakrac, a u Lipiku gradska uprava.

Anamarija Blažević je sinoć istaknula zadovoljstvo što će nakon jako puno godina obećavanja i pripreme projekta  dovođenja javnog vodovoda u obriješki bazen uskoro krenuti u realizaciju.