Na gradilištu stambene zgrade u Radničkom naselju (Pilana) radovi na završetku obnove ovog objekta izvode se prema rokovima i trebali bi biti gotovi do kraja studenog nakon čega slijedi tehnički pregled, ishođenje uporabne dozvole i useljenje stanara, rekla je gradonačelnica Anamarija Blažević koja je danas obišla gradilište.

dsc_6613

Radove koji su počeli krajem srpnja u iznosu  od  2,7 milijuna kuna  izvodi osječka tvrtka “Ukras” koja je od naručitelja Državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje dobila rok od 120 radnih dana za završetak obnove 25 stanova. U tijeku su završni građevinsko - obrtnički radovi gdje se izvode keramičarski i ostali radovi na saniranju zidova, kao i potrebni radovi kako bi zgrada do predviđenog roka bila za  upotrebu.

Prema rješenjima svih 25 stanova ima poznate stanare, no budući da je od njihovih izdavanja prošlo poprilično vremena, nakon završetka radova najvjerojatnije će se napraviti revizija korisnika kako bi se utvrdilo jesu li neki od korisnika u međuvremenu riješili svoja stambena pitanja.

Zgrada ima ukupno 25 stanova; 12 veličine 35 četvornih metara, 3 od 45 četvornih metara, 7 od 55 četvornih metara i 3 od 65 četvornih metara koji su namijenjeni obiteljima koji su tijekom rata ostali bez stanova na kojima su prije rata imali takozvano stanarsko pravo.

dsc_6619

Zgrada sa šest stanova u Ulici Nikole Oršanića u Pakracu kojom također raspolaže Državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje uskoro očekuje nove stanare. Nakon sanacije dimnjaka koji je građevinski loše izveden prilikom izgradnje, uskoro se očekuje useljenje stanara u preostala četiri prazna stambena prostora.

Gradonačelnica Blažević izrazila je zadovoljstvo dinamikom izgradnje, a posebno suradnjom Grada s Državnim uredom za obnovu i stambeno zbrinjavanje.