banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Jučerašnjim testiranjem u pakračkoj bolnici na prisutnost coronavirusa otkrila je dvoje novooboljelih. Riječ je o jednom pacijentu i jednoj zaposlenici, potvrdio nam je jutros dr. Ante Vitalija, županijski epidemiolog i ravnateljica Marina Major. Oba novooboljela su Pakračani i prisutnost virusa je otkrivena prilikom proceduralnog testiranja. Pacijent je testiran radi toga što je trebao ići na operaciju, a zaposlenica jer se trebala vratiti s godišnjeg odmora koji je započeo krajem srpnja.  Pacijent je zadržan u bolnici tako da su sada u pakračkoj bolnici dvije osobe s dijagnozom Covid-19.

Uslijed pojave novooboljelih, umjesto tridesetak planiranih testiranja, 13 zaposlenika koji su od subote u samoizolaciji i zaposlenika koji su s njima ostvarili epidemiološki kontakt, testiranje je jutros prošireno na sedamdestak, a rezultati će biti poznati navečer.

Sada je najvažnije naći izvor zaraze, rekao je dr. Vitalija te će dok  se stanje ne smiri bolnica raditi samo hitne slučajeva, a i ravnateljica je zamolila građane da u bolnicu dolaze samo u hitnosti.

Prema jutrošnjem priopćenju županijskog stožera Civilne zaštite u Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 13 slučajeva zaraze korona virusom, 11 osoba se nalazi u kućnoj izolaciji, a dvije su hospitalizirane. U samoizolaciji se nalazi 60 osoba. Na posljednjem testiranju bilo je 65 uzoraka, dva uzorka su pozitivna. Oba pozitivna uzorka i oba hospitalizirana pacijenta se odnose na  Pakrac.

 

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić