Resler spomenik 2

„Bilo mi je drago danas biti u Pakracu i upoznati se sa svim projektima koje gradonačelnica i saborska zastupnica Anamarija Blažević sa suradnicima provodi i s kojima će nastaviti i slijedeće četiri godine. Drago mi je čuti da je dio njih financiran iz Europskih fondova koji su omogućili lokalnim zajednicama veće proračune i dali dodatnu snagu što je u Pakracu jako dobro vidljivo posebice u projektima energetske učinkovitosti, aglomeracije, kulturne baštine, a naročito na ovom trgu koji je izmijenio vizuru Pakraca“, izjavio je Karlo Ressler, HDZ-ov europarlamentarac nakon današnjeg kratkotrajnog posjeta Pakracu.

Njega je na glavnom gradskom trgu dočekala gradonačelnica Anamarija Blažević i upoznala ga s projektima koji se provode ili su nedavno završeni, a koji su financirani sredstvima Europske unije, ali i o početku Domovinskog rata.

U pratnji K. Resslera su bili i Antonija Jozić, HDZ-ova kandidatkinja za župana i Ferdinand Troha, kandidat za njenog zamjenika. A. Jozić je europarlamentarca upoznala sa „Svijetom Graševine“, zajedničkim projektom koji se provodi s više jedinica lokalne samouprave uz sudjelovanje Županije, financiranim sa 65,8 milijuna kuna iz Europskih fondova unutar kojeg će biti obnovljen i adaptiran pakrački Spahijski podrum, u što će uz prenamjenu prostora u knjižnično-muzejski i multimedijalni prostor biti utrošeno više od 28 milijuna kuna. 

Resler orgulje