Nikolina Bombaš scaled 1024x614 c

Policijski službenici Policijske uprave požeško-slavonske su dovršili kriminalističko istraživanje nad 71-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Pakraca zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Teško ubojstvo u pokušaju“, „Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom“ i  „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“, izvještava Nikolina Janković, glasnogovornica Policijske uprave nakon jučerašnjeg bombaškog napada u istočnim pakračkim vinogradima na zaposlenike HEP prilikom kojeg je teško i po život opasno ozlijeđen Darko Marelja (52), a nešto manje Ivo Osmak (55) nakon čega im je pružena hitna medicinska pomoć u pakračkoj bolnici, a Marelja je poslijepodne prevezen u KBC Zagreb. Abdominalni kirurg dr. Željko Jelinčić sinoć za HRT izjavio  da su sve su ozlijede zbrinute, pacijent je trenutno izvan životne opasnosti te slijede mjere intenzivnog liječenja i praćenja.

 

„Prilikom eksplozije došlo je do oštećenja teretnog automobila u vlasništvu HEP-a te obiteljske kuće u vlasništvu 46-godišnjaka i 74-godišnjaka. Temeljem naloga Županijskog suda u Bjelovaru pretražene su tri obiteljske kuće na području Pakraca i dva automobila koje koristi 71-godišnjak kojom prilikom su pronađeni osigurač bombe te još jedna ručna bomba M-75, lovačka puška i 46 komada streljiva. Po završetku kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog 71-godišnjaka je podnesena kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Teško ubojstvo u pokušaju“, „Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom“ i  „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“ te optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana  zbog neovlaštenog posjedovanja puške i streljiva koji su pronađeni u pretrazi. Osumnjičeni 71-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku“, kaže se u današnjem policijskom priopćenju.

Priopćenjem se oglasio i Nikola Ivanović. „U ime Vijeća srpske nacionalne manjine Požeško-slavonske županije, u svoje osobno ime, ali i kao zamjenik gradonačelnice Grada Pakraca izabran ispred srpske manjine izražavamo najoštriju osudu današnjeg suludog čina pojedinca koji je iz samo njemu poznatih razloga teško ranio dvojicu radnika HEP-a koji su samo radili svoj posao. Ovim činom pojedinca, koji je pripadnik srpske zajednice, ne želimo da se ugroze dobri međunacionalni odnosi među stanovništvom Pakraca znajući činjenicu teškog stradanja ovoga grada tokom ratnih dešavanja.

Izražavamo nadu da ovaj suludi čin pojedinca neće ugroziti dosadašnji suživot na ovom području i nivo suradnje u gradu, županiji i državi jer zajednica ne može nositi odgovornost za ovaj tragičan događaj.

Nadamo se da će ozlijeđeni radnici biti dobro i da će se brzo oporaviti. Ističemo jako dobro suradnju koju imamo sa HEP-om u pogledu reelektrifikacije preostalih sela bez električne energije, te je stoga naša žal još veća“ kaže Ivanović u sinoćnjem priopćenju.