Ovaj tjedan započelo je s radom devet osoba kroz mjere zapošljavanja u Programu javnih radova Grada Pakraca, kojeg provodi Hrvatski zavod za zapošljavanje. Tri žene i šest muškaraca idućih će šest mjeseci raditi za minimalnu plaću, koju za njih osmero u potpunosti pokriva Zavod, dok je jedna osoba korisnik zajamčene minimalne naknade koju daje Grad i ona će pola radnog vremena raditi za opće dobro, rekla je Tatjana Nemet, referentica za opće poslove u pakračkoj gradskoj upravi.

Za devet ovogodišnjih radnih mjesta u javnim radovima pristiglo je 34 zamolbi, pri čemu je najvažniji kriterij za primitak osoba prijavljenih u evidenciji HZZ-a bila dugotrajna nezaposlenost, a primljene su i tri osobe s invaliditetom.

Ovo je 12. godina kako Grad koristi program javnih radova koji ima za cilj: s jedne strane vratiti dugotrajne nezaposlene osobe, ili osobe s određenim invaliditetom po pitanju zapošljavanja u sustav rada, a s druge strane pomoći jedinicama lokalne samouprave u održavanju javnih površina.