Jučerašnjom svirkom lokalnih glazbenika započelo je treće po redu šumsko druženje "Pozdrav ljetu" kod Planinarskog doma Omanovac, u organizaciji Grada Pakraca, Turističke zajednice i „Zelenog vrha“. Raznolik i bogat program za sve uzraste nastavljen je danas mnoštvom radionica, plesom i dobrom glazbom.

Popodnevni program započeo je radionicom plesa u organizaciji Plesnog kuba Dolce te Crobran radionicom koju je vodio Gordan Krajačić sa svojom ekipom pri čemu su zainteresirane poučili korisnim tehnikama samoobrane i borilačkim vještinama.

Uz to, svi ljubitelji čokolade mogli su kušati autohtonu, lokalnu, pakračku čokoladu "Amaris" koju su spravljali Dijana Pijuko i Stevo Nagy. Osim kombinacije voća i čokolade, nudili su i zanimljiv čaj s okusom čokolade.

Kako izgleda 3D printer, na kojem principu radi te koliko vremena treba za printanje moglo se saznati na štandu Gorana Arbanasa koji je izložio i makete nekadašnjeg Kursalona i pakračke kuće „Grgurić“.

Najmlađe je oduševila cirkusko-žonglerska radionica kojom se predstavila udruga Cirkorama iz Zagreba, a na kojoj su djecu poučili raznim trikovima i vratolomijama.

Za one nešto starije organizirana je edukativna bubnjarska radionica koju je vodio Branko Trajkov Trak, bubnjar rock grupe "Zabranjeno pušenje. Kroz ovu autorsku radionicu, za koju je vladao veliki interes, zainteresirani su mogli upoznati same sebe kroz ritam, dinamiku, metriku i zvuk.

Plesno kreativnu radionicu za odrasle i djecu vodila je Antonia Satya, a ples se sastojao od raznovrsnih plesnih pokreta koji su kombinacija suvremenog baleta, suvremenog plesa,ali i kreativnog individualnog izražavanja. Prvi put na Omanovcu predstavio se Dixieland Band iz  Čakovca koji svira već više od 20 godina, a koriste međimursku glazbenu baštinu u svojim originalnim pjesmama.

Valentina Pop je za ljubitelje biljaka održala Zelenu radionicu u kojoj je prezentirala izradu terarija, koji su idealni za ljude koji zbog svog načina života nemaju mnogo vremena za brigu o biljkama.

Unatoč epidemiološkim mjerama, bogat sadržaj „Pozdrava ljetu“ privukao je mnoge obitelji koje su odlučile ovu sparnu i vruću subotu provesti u ugodnoj i opuštenoj atmosferi planinarskog doma. Program se nastavlja svirkom Tihomira Krajnovića i Srećka Drakslera, nakon koje slijedi pretpremijera našeg lokalnog, dugometražnog filma „Eržika plemenita“, a sve će zaokružiti koncert osječkog jazz banda Sing Song Swing i spektakularni Fireshow umjetnika iz Cirkorame.