„U Bolničkoj ulici trenutno radimo glavni vodovod i priključke, kao i glavni kanal koji će do kraja mjeseca biti priključen i spojen s onim u Ulici hrvatskih velikana. Tada ćemo Bolničku ulici otvoriti za promet i radove pomaknuti iz strogog centra, doznajemo od Edisa Salkića, voditelja radova na projektu aglomeracije, u kratkom razgovoru o trenutnoj fazi radova, ali i o prometnoj problematici nastaloj proteklih dana u jednoj od najprometnijih pakračkih ulica.


Govoreći dalje o napredovanju radova u centru grada Salkić kaže da u Bolničkoj ulici, nakon rečenog spajanja glavnog kanala, slijede radovi na vodovodu i kućnim priključcima na vodovod i kanalizaciju, no oni se rade po nogostupu tako da prometovanje neće biti ugroženo. Isto tako, dodaje, da je buduća šetnica kroz Ulicu Hrvatskih velikana gotovo završena, betoniraju se još reviziona okna ili šahte i polako radove sele preko Trga bana Jelačića i glavne ceste i nastavit će ih u smjeru Gavrinice. Također, betoniranje šahti radi se i u Prolazu baruna Trenka, a ona bi već danas ili sutra trebala biti puštena u promet te omogućena poveznica s Prilazom na Mali most.

Centar gotovo nepristupačan automobilima

Na radilištima širom Pakraca radi osam radnih timova na isto toliko lokacija, no one u centru grada naši građani „osjete“ zbog otežanog prometovanja o kojem smo već pisali. Proteklih dana dogodilo se da su radovi u Baruna Trenka i u Bolničkoj, na čvoru kod prilaza na Mali most, uzrokovali mali kaos jer upravo na tom izlazu (Barun Trenk – Prilaz na mali most) blokiran promet iz dva smjera - od smjera banke (ul. Gojka Šuška) kao i izlaz iz samog Prolaza baruna Trenka pa su vozači bili primorani izlaz tražiti kroz jednosmjernu Trenkovu ulicu. Stoga je dogovorno održana koordinacija policije i predstavnika izvođača na kojoj je usuglašena dodatna nužna signalizacija od strane izvođača i od četvrtka se promet ranije preusmjerava iz Šuškove ulice (od smjera robne kuće) u smjer lijevo, prema ulici Braće Radića.


„Svjesni smo da je Bolnička ulica trenutno najproblematičnija. Za blagdan Velike Gospe, ćemo izaći u susret građanima i pustiti je u promet, barem preko vikenda, a građane potom molimo za strpljenje do kraja mjeseca nakon čega će promet kroz ovaj dio Bolničke opet biti normaliziran“, apelira voditelj radova.

Mještani su fleksibilni i razumni

Problema na terenu prilikom izvođenja radova kao i eventualnih produženja rokova zasad nema, također niti ozbiljnijih pritužbi građana. „Što se tiče radova trudimo se da nas građani „ne osjete“. Neke kvarove kojih je bilo i kojih će biti rješavamo momentalno, imamo za to kvalitetno obučene stručnjake. Mještani su tu doista fleksibilni i razumni. S druge strane mi se brinemo za njihovu sigurnost, ono što se danas napravi na radnom mjestu, to se zasipa i adekvatno osigura. Ostaje taj promet, ali trudimo se i tu što manje smetati, koliko god je to moguće. Čim se malo povučemo iz centra i osposobe se određene prometne komunikacije, grad i građani će prodisati“, završio je Salkić.