Izletom do Tromeđe u organizaciji članova Planinarskog društva Psunj 9. kolovoza (nedjelja) bit će obilježena 15. godišnjica izrade ovog poznatog odmorišta smještenog uz asfaltnu cestu iznad sela Kraguj. Okupljanje svih zainteresiranih je ispred glazbene škole u Pakracu u 8,45, a sam polazak je predviđen za 9 sati. Kako najavljuju planinari, na Tromeđi će izletnike „dočekati logistika s vatrom pa se mogu ispeći kobasice, slanina ili pripremiti sličan brzinski gablec nakon čega će biti nastavljena hodnja do Omanovca.
Za one koji ne znaju, ponovimo da je odmorište Tromeđa dobilo naziv zbog toga što spaja nekoliko planinarskih staza, a izrađena je na današnji dan prije petnaest godina zahvaljujući angažmanu pakračkih planinara potaknutih inicijatorima ovog malog projekta Žarkom Ročekom te Zvonkom Pavlenjakom, danas nažalost pokojnim članom pakračkog planinarskog društva.
“Stari pakrački planinari zaustavljali su se upravo ovdje na Tromeđi, na šumskoj zaravni, kako bi se okrijepili i dogovorili daljnju trasu. Taj stari planinarski običaj vezan za prvu stanicu uspona održao se i do današnjih dana”, istaknuo je Roček 2015. godine na obilježavanju 10. godišnjice Tromeđe, podsjetivši tada da je za dovršetak odmorišta kakvog danas poznajemo bilo potrebno 16 radnih akcija održanih u razdoblju od 9. travnja do 10. kolovoza 2005. godine.