banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Pakrački i lipički lovci ostvarili su zavidne rezultate u ekipnom i pojedinačnom natjecanju u lovačkom streljaštvu koje je proteklog vikenda održano na jedinom hrvatskom strelištu za lovačko streljaštvo  u potpunosti opremljeno za tri discipline u streljaštvu u Bzenici kod Pleternice.

Na natjecanju  se okupila 21 ekipa u kojoj je bilo po šest strijelaca od 23 lovačka društva, članica LS Požeško-slavonske županije, a ekipni pobjednik bilo je Lovačko društvo „Košuta“ iz Pakraca sa 203 boda, drugi je „Slavuj“ iz Gaja sa 197, treći „Slavonac“ iz Kutjeva sa 189, a slijede „Jelen“ iz Lipika sa 182 boda, „Fazan“ iz Pakraca sa 178, te „Fazan“ iz Ruševa sa 176 bodova.

Kod pojedinaca najbolji je bio Matej Minarik „Vidra“ Čaglin sa 52 boda, a slijede Domagoj Gilanj „Dilj“ Buk, Marijan Valentić „Strijela“ Bektež, Ante Vitalija „Jelen“ Požega, Josip Savi „Fazan“ Pakrac, Božidar Terzić „Sv. Hubert“ Požega, te će oni braniti boje ove županije na Regionalnom i Državnom prvenstvu u lovnom streljaštvu od 6. do 18. rujna, također u Bzenici, izvijestio nas je Željko Špelić, tajnik LD „Košuta“.

Na strelištu u Bzenici ovo je bilo 11. natjecanje, a od prošle godine kada je na tom objektu izgrađena i streljana za gađane s užljebljenim cijevima ili lovačkim karabinom, jedino se na ovom mjestu mogu održati kompletna natjecanja, koja predviđaju gađanja u trapu i lovačkom parkuru na leteće mete, te gađanje iz lovačkog karabina.

 

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić