Ova vikend započinje proljetni dio prvenstva Međužupanijske nogometne lige Slavnije i Baranje  u kojem će pakrački Hajduk do 4. lipnja kroz 15 utakmica nastojati osigurati opstanak.

Da podsjetimo,  Hajduk  starta s 12. mjesta u ligi u kojoj je 16 ekipa. Jesenas u 15 utakmica ostvario je pet pobjeda, dvije neriješene i osam poraza. Start je bio odličan, tri pobjede nakon čega je uslijedilo čak šest poraza koje su Hajduk bacilo na dno tablice tako da borba za opstanak započinje odmah u prvom kolu, u nedjelju u 15 sati kada gostuju u Gunji protiv Jadrana koji je 14. na tablici s tri boda zaostatka za Hajdukom.  U jesenjskom dijelu Jadran je teško stradao u Pakracu sa 6:0. No to su bila neka druga vremena i u odnosu na tu utakmicu ovog vikenda u sastavu Hajduka zasigurno neće biti povrijeđenih Dine Prohaske i Darka Dietzmana koji se najvjerojatnije od ozljeda neće stići oporaviti cijele proljetne sezone. Pored toga zbog obveza na poslu povremeno, naročito na gostujućim utakmicama nedjeljom, neće biti niti Ivana Kaurina. Ostali Hajdukovci od jesenas su tu, zdravi i trebali bi biti na raspolaganju treneru Viktoru Trbari, što jesenas nije uvijek bio slučaj na gostovanjima.  Mario Komljenović zdraviji je nego jesenas, a uskoro se očekuje povratak u sastav Ive Mijića koji jesenas zbog povrede kičme nije odigrao niti jednu utakmicu.

Tijekom zimske stanke u  Hajduk se vratio Šimun Krenek, a  prinove mladi igrači Marijan Bosnar iz Lipika, te Antonio Zanetti iz Njemačke će pojačati vezni red, odnosno napad naročito u djelu obvezne kvote igrača mlađih od 21 godine.

Viktor Trbara kaže da je Hajduk pripreme unazad 6 tjedna odradio korektno, posebice fizički dio. U pripremnim utakmicama  koje su igrale s momčadima svog ranga, igralo se, često radi neefikasnosti   neriješeno ili gubilo. No Trbara kaže da je forma u porastu i očekuje da će se  nastaviti dizati. U nedjelju je važno ne izgubiti i ne dozvoliti izravnom konkurentu da nas stigne, mišljenja je Hajdukov trener.

U borbi za opstanak naročito će biti važnu prvih pet kola kada Hajduk ima znatno lakši raspored, pa već udrugom kolu prve subote ožujka kod kuće dočekuje posljednje plasirani osječki Metalac. No tek kada prvenstvo krene znat će se tko je koliko tijekom stanke se pojačao i trenirao., ističe Hajdukov trener.