2. omanovac trail naslovna

Jučer je kod planinarskog doma na Omanovcu održana 2. Omanovac trail utrka u organizaciji Udruge maratonaca SMŽ „Heroji ne umiru“ pod pokroviteljstvom Grada Pakraca i Turističke zajednice Grada Pakraca. U utrci kružnom stazom sudjelovalo je ukupno 108 natjecatelja podijeljena u kraću (7 kilometara) i dužu dionicu (14 kilometara), odnosno na jedan i dva kruga.

Na kraćoj stazi u konkurenciji 63 trkača pobjedu je odnio Vedran Kelemen iz Lipika, član AK Maratonjare Kutina, s vremenom 0:32:26. Prvi nastup na Omanovac trailu ubilježio je i Tomislav Adžijević iz Prekopakre zauzevši 6. mjesto s vremenom 0:38:09. U ženskoj konkurenciji prošlogodišnja pobjednica Sendi Štrbac osvojila je 3. mjesto.

Na dužoj dionici natjecalo se 45 trkača, a slavio je Renato Dasović iz AK Maksimir vremenom 1:06:39. Dva kruga trčali su Stijepan Matijašević koji je zauzeo 7. mjesto, Deni Štrbac 11. i Sergej Paik 12., a utrku su istrčali i Sanela Louč, Antonio Ivanović, Josip Tessari te Jure Rosić.

2. omanovac trail 1

Osim utrka odraslih organizirane su i dječje utrke na 100, 300 i 500 metara za uzraste od predškolaca do djece 14 godina starosti.

Nagrade najboljima uručila je voditeljica Turističke zajednice Grada Pakraca, Gabriela Sabo Seleši.

O samoj utrci koju rečnicu više rekao nam je Jure Rosić, djelatnik Sportske zajednice Grada Pakraca. „Jako me veseli što je ovu utrku u drugoj godini održavanja trčalo preko 100 sudionika i što su reakcije jako pozitivne. Ove godine u gradu imamo širok spektar sportskih događanja, puno njih s ciljem animiranja djece na bavljenje sportom što me također veseli. Utrku sam istrčao u svom tempu bez razmišljanja hoće li to biti brzo ili sporo vrijeme, bitno da smo u prirodi i da se bavimo sportom. Drago mi je i vidjeti kako postoji lokalna ekipa trkača i vjerujem da će ih do nagodinu biti još više. Čestitke Igoru i njegovoj ekipi na organizaciji“, rekao je Rosić.

2-omanovac-trail-2
2-omanovac-trail-3
2-omanovac-trail-7
2-omanovac-trail-vedran
2-omanovac-trail-sendi
2-omanovac-trail-4
2-omanovac-trail-6
2-omanovac-trail-5