IMG 9924

Rukometaši LiPe ostaju članovi 2. HRL Istok i to je jedina dobra vijest nakon netom završene proljetne polusezone u koju su Pakračani ušli bez trenera Vladimira Pipala, koji je odstupio u zimskoj pauzi. Klupu su preuzeli klupski operativci, vrijedni momci, predsjednik kluba Mario Lopar i prvotimac Ivan Macura.
Izostanak bezbrižnog loptanja i najava traumatične završnice prvenstva, iz kojeg ispada samo posljednje plasirana momčad, stigla je nakon kiksa u pakračkoj dvorani u 13. kolu i remiziranja protiv izravnog konkurenta za opstanak ekipe Nove Gradiške. To je naše rukometaše smjestilo na samo dno tablice zbog jednog jedinog gola manjka u njihovom međusobnom omjeru. Bodovno poravnati do predzadnjeg su kola oboje gubili utakmice, a konačan rasplet dogodio se u 17. kolu u Pakracu kad je LiPa u triler utakmici, golom Gambergera u posljednjim trenucima pobijedila Feniks s 31:30 i osvojila presudne bodove za očuvanje drugoligaškog statusa.
U posljednjem kolu sezone Lipa je izgubila kod Osijeka 2 s 38:32, u trenucima kad su već znali svoju sudbinu. Najefikasniji je bio Macura sa 7 postignutih pogodaka, a pratio ga je Matija Šimić sa 6 i Petar Rudolf Sommer s 5 golova.

M. Lopar: Pakrac zaslužuje rukometnog drugoligaša
U klubu su zadovoljni izborenim ostankom i već gledaju u budućnost te poručuju: „Primarni cilj s početka sezone je ostvaren, a to je ostanak u drugoligaškom društvu. Dojma smo da je plasman mogao biti i bolji, no nedostatak iskustva i sreće nas je koštao još pokojeg boda. Već sljedeće sezone ćemo biti iskusniji te ćemo pokazati da vrijedimo još više od ove pozicije.“
"Realno, to je to. Prvi i primarni cilj nam je bio osigurati opstanak što smo naposljetku i ostvarili. Druga je stvar što smo priželjkivali koji bod više na našem kontu od ova osvojena tri, međutim ispriječile su se objektivne okolnosti poput ozljede Macure koji nam se priključio tek zadnja dva kola i bio naš ponajbolji igrač, odličnog Vonića kojeg nema cijelo proljeće te Matije Šimića koji je zbog poslovnih obveza bio ograničen dolascima. To su sve prvotimci. Doslovno niti jedno kolo nismo bili kompletni, gostovanja su istrpjeli mladići koji tek stasaju i teško je bilo očekivati više bodova u kvalitetnoj ligi. S druge strane ti klinci su minutama stekli dragocjeno iskustvo za budućnost. Na kraju zadovoljni smo izborenim opstankom jer Pakrac zaslužuje rukometnog drugoligaša. Kvalitetom vrijedimo barem za sredinu tablice i to ćemo pokazati sljedeće sezone. Osjeća to i naša vjerna publika koja nam je bila uvijek glasna potpora s tribine i ovim putem im se u ime igrača želim pokloniti i zahvaliti za sjajnu atmosferu u našoj dvorani", komentirao je predsjednik i trener Mario Lopar.
Treba reći da su u ovoj sezoni u LiPi igrali pretežno domaći igrači uz tri pojačanja - Jančika, Mrkalja i Smiljčića. Prema planu će sva trojica i sljedeće sezone nositi dres pakračkog drugoligaša, a od ostalih kadrovskih promjena Lopar sa sigurnošću tvrdi da će u klub stići novi trener. U pregovorima su s nekoliko imena.
U protekloj sezoni najefikasniji igrač LiPe bio je Alen Smiljčić s ukupno 70 golova postignutih u 13 utakmica, slijedi ga Roko Major sa 60 golova, Matija Šimić je postigao 52 i Robert Mrkalj je dodao 50. Ukupno, ekipa je bila 8. po efikasnosti, ali je zato u obrani bila poprilično konkretna i podijelila dosta batina protivnicima, barem prema statistici koja tvrdi da su zaradili 107 minuta isključena (6,29 po utakmici), što je najviše u ligi.