RUkomet odbojka

Rukometaši LiPe poraženi su na gostovanju u Borovu s uvjerljivih 40:24 u 14. kolu 2. HRL Istok. Nastavljena je tako serija loših rezultata drugog dijela sezone u kojoj je iz pet utakmica osvojen samo bod. Realno i protivnici su bili zahtjevni pa se osim domaćeg remija u 13. kolu protiv N. Gradiške ovakav učinak ne treba smatrati osobitim podbačajem. Tablica je, međutim, nepogrešiv lakmus papir i ona pokazuje da je LiPa trenutno posljednja na tablici sa 6 osvojenih bodova iz 14 nastupa, a unatoč sportskim željama, očekivanjima pa i činjenici da na domaćem parketu znaju „poludjeti“, niti od sljedeće pakračke utakmice u 15. kolu protiv drugoplasiranog Nexea 2 nije realno očekivati podvig. Stoga će naši rukometaši bodove spasa tražiti u nastavku, od 16. kola kad gostuju u Županji (8. na tablici), nakon čega pred svojim navijačima tjedan kasnije čekaju šestoplasirani Feniks.
U Borovu je težak poraz došao dijelom i kao posljedica nekompletnosti pakračkog sastava, no i takvi su se držali relativno dobro do 40. minute (22:19) nakon čega je ponestalo snage što je rezultiralo teškim porazom od 16 razlike. Najefikasniji je bio Smiljčić s 8 golova, pratio ga je Major sa šest te Sadilek s 3 gola.

ODBOJKA Najbolja utakmica sezone

U 13. kolu 3. hrvatske odbojkaške lige - regija sjever odbojkašice OK Volley Lipa izgubile su od ŽOK Bjelovar 2:3 ( 22:25, 23:25, 25:22, 25:22, 19:21). Nakon vodstva gošći 0:2, domaće odličnom igrom poravnavaju na 2:2 da bi u raspletu petog seta utakmica ipak otišla na bjelovarsku stranu. Unatoč konačnom porazu u pakračkoj ekipi su zadovoljni odigranom utakmicom koju drže i najboljom predstavom sezone što samo potvrđuje kvalitetan rad u pakračko-lipičkom odbojkaškom pogonu.
Trener Marko Kepčija utakmicu je ovako komentirao: „Ljepotica sezone! Ovakve se utakmice ne događaju često. Bez obzira na ishod, cure su pokazale da rastu i sazrijevaju iz dana u dan! Odradile su vrhunsku utakmicu. Ponosan sam i sretan, dičim se osvojenim bodom.“
U sljedećem kolu Volley LiPa je domaćin ŽOK Čazmi.