Hajduk je u 14. kolu MŽNL Slavonije i Baranje izgubio u Gunji kod domaćeg Jadrana 4:3 i tako se nakon prošlotjedne domaće pobjede nad Graničarom iz Županje vratio porazima. Iako su se iz Gunje očekivali prijeko potrebni bodovi, bolje i nije moglo završiti. Zašto? Prvi razlog je pomalo izlizan. Zove se Slaven Florjančić iz Jurjevca, glavni sudac utakmice koji je svojim procjenama i bestidnom naklonjenošću domaćinu doslovno uništio Hajdukovce. Najprije je za početno vodstvo domaćih u 38. minuti izmislio penal, da bi za 2:0 Jadranu pustio čisto zaleđe i na taj način usmjerio utakmicu. Dva pogotka Komljenovića te Prohaske držali su Hajduk u igri do samog kraja utakmice, no protiv „dvanaest igrača“ domaćih ipak se nije moglo.

Drugi, možda važniji razlog porazu, je podatak da je Hajduk na gostovanje, po tko zna koji put otputovao sa samo tri rezerve i to s pričuvnim vratarom Tomašićem, Luksetićem te Stokićem. Od prvotimaca su nedostajali Šugić, Mijić i najvažniji čovjek momčadi – igrač/trener Danko Cerovečki koji je susret propustio zbog momačke večeri.

Iz tog razloga, umjesto njih, mjesto u momčadi morali su zauzeti mladi Vilim Svjetličić i Filip Dietzman, momci koji su ove sezone određenom minutažom trebali tek prikupljati seniorsko iskustvo. U ovako važnoj utakmici na strani, koja je faktički borba za opstanak, nerealno je bilo od njih očekivati nužan konkretniji doprinos. Loš dan dodatno su začinili Luksetić i Stokić koji su nakon sučevog zvižduka zbog nesportskog ponašanja dobili crvene kartone pa neće biti u kadru za posljednje kolo jesenskog dijela prvenstva koje se igra u subotu 25. studenog u Pakracu kad gostuje osječki Višnjevac.