banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAObrana sve čvršća, napad sve efikasniji. Drugačije se i ne može zaključiti nakon utakmice  8. kola MŽNL Slavonije i Baranje u kojoj je Hajduk na pakračkom gradskom stadionu bez većih teškoća pobijedio Jadran iz Gunje 3:0 i tom se pobjedom, trećom u nizu, priključio sredini prvenstvene tablice.

Konačno kompletan, Hajduk se od samog početka utakmice nametnuo kao dominantnija momčad i bilo je samo pitanje trenutka kad će zatresti gostujuću mrežu.  Gosti bez ambicija, praktično nisu ozbiljnije niti prešli centar, a pogodak za vodstvo postigao je Valentino Jirasek u 18. minuti nakon prekida. Pitanje pobjednika riješio je kapetan Darko Kovačić u 47. minuti nakon opravdano dosuđenog jedanaesterca. Do kraja utakmice Hajduk je sigurno čuvao rezultat, a točku na kraj postavio je Jirasek svojim drugim pogotkom, ovog puta udarcem s ruba šesnaest metara.

„Vidjeli ste i sami što znači imati kompletnu momčad na okupu. Danas smo zasluženo uzeli bodove, a posljedica dobre igre vuče korijene iz prethodnih pobjeda koje su nas dodatno napumpale samopouzdanjem. Raduje i podatak da smo sve sigurniji u obrani, tri utakmice mreža nam je nedirnuta i nastojat ćemo da tako ostane i nakon nedjelje i gostovanja u Dardi“, rekao nam je trener Hajduka Viktor Trbara.

Dodajmo tomu da raduje i rast forme napadača, jer je nakon Zrinskog (1:0), NAŠK-a (2:0), Hajduk ove subote postigao tri pogotka. Gol-formu valjalo bi zadržati i naredna dva kola u kojima Hajduk dva puta gostuje. Najprije putuje u Dardu koja je do sad sakupila tek bod manje od Hajduka i protivnik je kojem se mogu otkinuti bodovi, a još su i svježa sjećanja s posljednjeg gostovanja na istoku Slavonije iz ožujka ove godine kad je Hajduk slavio na istom mjestu i postigao  - četiri pogotka.

Da ne bi baš bilo sve idealno za trenera Trbaru potrudio se jedan od ponajboljih Hajdukovaca Ivan Kaurin koji je neće moći igrati u Dardi zbog opravdanih službenih obaveza.

Svoje utakmice igrali su i županijski ligaši. U 1. ŽNL Lipik 1925 je teško stradao u Buku, bilo je 6:1 za domaćina, a osim šest pogodaka u mreži Lipičani su se kući vratili i s dva crvena kartona pa će naredno domaćinstvo protiv lidera lige Požege morati odraditi dodatno hendikepirani.

U 2. ŽNL u Dobrovcu je odigran lokalni derbi između Dobrovca i Croatije iz Donje Obriježi, ujedno i derbi začelja, jer su igrale dvije posljednjeplasirane momčadi prvenstva, a bolji su bili domaćini koji su pogocima Tomislava Mijića za 2:0 upisali prvu prvenstvenu pobjedu. Dinamo iz Badljevine nije uspio na domaćem terenu ozbiljnije nauditi vodećoj ekipi prvenstva Mladosti iz Pavlovaca, gosti su slavili s 2:0.

U 3. ŽNL Slavonija iz Prekopakare pobijedila je kao domaćin momčad Biškupaca 5:1. Adžijević i Popović postigli su po dva pogotka, dok je jednom mrežu zatresao Ilinović.

dsc_0011

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić