ponasanje i korisni savjeti u kriznim situacijama v4 1 1

U sklopu projekta LAMPSI – Podrška lokalnoj zajedinici kroz aktivnost pod nazivom „Izrada online i digitalnih priručnika, igara, simulacija i drugih alata za samopomoć i podršku ranjivim skupinama – 3,2,1...Klikaj!“ izrađena su dva digitalna priručnika.

Prvi priručnik pod nazivom „Ponašanje i korisni savjeti u kriznim situacijama“ korisnicima će služiti kao podsjetnik što napraviti prije nesreće, za vrijeme nesreće i kako se ponašati nakon nesreće. U priručniku je objašnjeno kako djelovati u slučaju požara, potresa, poplave i epidemije. U drugom priručniku pod nazivom „Prva psihološka pomoć nakon kriznih događaja“ korisnici mogu pronaći definiciju prve psihološke pomoći i kako se ophoditi prema traumatiziranoj osobi da se trauma ne bi pogoršala.

prva psiholoska pomoc nakon kriznih dogadanja v4 1 1

Korisnici će moći pristupiti pojedinačnim digitalnim letcima koristeći različite uređaje poput pametnih telefona, stolnih računala i tableta. Kroz projekt su izrađeni i tradicionalni letci za skupine građana kojima online alati nisu dostupni.

Digitalne priručnike možete pronaći i preuzeti na web stranici Udruge hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika.

Link web stranice: http://uhpb-pakrac-lipik.hr/izradeni-digitalni-prirucnici-kroz-projekt-lampsi-podrska-lokalnoj-zajednici

lampsi logo komb

lenta lampsi

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. 

Sadržaj članka isključiva je odgovornost Udruge hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika.