slika sarajlić

Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenog križa Pakrac i Matica umirovljenika Pakrac – Lipik u sklopu provedbe 1,5 milijuna kuna vrijednog EU projekta „Zajedno u drugu mladost“  u prostoru Matice umirovljenika na adresi Augusta Cesarca 7, u ponedjeljak, 26.09.2022. u 19h organiziraju predavanje za umirovljenike na temu „Rak debelog crijeva“.

Rak debelog crijeva danas jedna od najčešćih zloćudnih bolesti muškaraca i žena. Broj oboljelih i u našoj županiji u stalnom je porastu. Usprkos stalnom napretku u liječenju, presudnu ulogu za dobar rezultat liječenja ima rano otkrivanje i pravodobno liječenje. Svrha je ovog predavanja upoznati populaciju s osnovama bolesti, njenim simptomima, metodama otkrivanja te liječenja. Predavanje u trajanju od 1.5 h održati će dr. med. Goran Čičin Radin Sarajlić. 

Molimo zainteresirane da zbog ograničenog broja mjesta obavezno najave svoj dolazak na broj jedne od koordinatorica projekta:

Brigita Ražov: 098/256-717

Ruža Vulinović: 099/575-7147

Projekt  „Zajedno u drugu mladost“ je izradila Lokalna razvojna agencija Poduzetnički centar Pakrac. Prijavitelj je Gradsko društvo Crvenog križa Pakrac, a partner Matica umirovljenika Pakrac – Lipik. Kandidiran je na natječaj Europskog socijalnog fonda: „Pridruži se – aktivni u mirovini“ - Jačanje sposobnosti organizacija civilnoga društva za unaprjeđenje mogućnosti aktivnog sudjelovanja i socijalne uključenosti umirovljenika, iz Operativnog program Učinkoviti ljudski potencijali 2014 – 2020 te je za njegovo provođenje odobreno bespovratnih 1,556 milijuna kuna od čega 85% osigurava Europski socijalni fond, a 15% RH.

logo skupni 4 15

lenta 2 14