banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

konferencija glavna

„Prije godinu i pol dana započeo je ovaj projekt, a početkom svibnja prošle godine s radom je počelo 20 žena koje su obilazile 120 korisnika, starijih i nemoćnih osoba. Kroz godinu dana provedbe projekta ukupno je bilo zaposleno 24 žene koje su obišle 146 korisnika te je 19 zaposlenica završilo i program osposobljavanja“, rekla je Vlatka Jurina, voditeljica projekta  „Osmijeh za osmijeh“ na završnoj konferenciji održanoj danas u gradskoj vijećnici kurije Janković pozdravljajući prisutne uime Danijele Kiš, ravnateljice Gradskog društva Crvenog križa Pakrac. 

Projekt „Osmijeh za osmijeh" UP.02.1.1.13.0376 koji je provodilo Gradsko društvo Crvenog križa Pakrac zajedno sa partnerima; Gradom Pakracom, Centrom za socijalnu skrb Pakrac i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje - Područni ured Požega vrijedan je 1.857.300 kuna te financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda  (85 posto) i državnog proračuna (15 posto) iz programa Zaželi - program zapošljavanja žena - faza II.

konferencija publika 1

O vrijednosti projekta za lokalnu zajednicu govorio je Marijan Širac, pročelnik Odjela za društvene djelatnosti i gospodarstvo Grada Pakraca, zahvalivši prvenstveno zaposlenicama koje su skrbile za jednu od najranjivijih skupina, stare i nemoćne, kojima su redoviti obilasci, topla riječ i podrška bili od neizmjerne važnosti, kao i svima koji su sudjelovali u samoj provedbi projekta. Tom prilikom istaknuo je kako je natječaj za treću fazu objavljen te su prijavljena dva projekta ispred Grada Pakraca i Gradskog društva Crvenog križa Pakrac.

gosti konferencija

Okupljene je pozdravila i Jasna Turuk - Perić, ispred Zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Požega – Ispostave Pakrac, rekavši kako je ovaj projekt ima višestruke koristi, s jedne strane omogućuje velikom broju žena povratak na tržište rada, a istovremeno poboljšava kvalitetu života starih i nemoćnih sugrađana izrazivši nadu u nastavak ovog hvalevrijednog projekta.

Marija Žilić - Petrišić, ispred Centra za socijalnu skrb Pakrac, izrazila je zadovoljstvo što kroz ovaj projekt žene nalaze zaposlenje i prestaju biti „ovisne“ o Centru za socijalnu skrb, a takvim i sličnim projektima najpotrebitiji članovi zajednice ostvaruju kvalitetniju skrb i uvjete za normalan život. 

konferencija publika 2

Cilj ovog  projekta bio je pridonijeti smanjenju nezaposlenosti, rizika od siromaštva i socijalne isključenosti omogućavanjem pristupa tržištu rada i unaprjeđenjem radnog potencijala teže zapošljivih žena te pružanjem adekvatne pomoći i podrške starijim, nemoćnim i osobama u nepovoljnom položaju.

20220715 110845 Medium

Logo Osmjeh za osmjeh

OP ULJP ESF logo lenta i napis

Sadržaj ove publikacije isključiva je odgovornost GDCK Pakrac

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić