viber slika 2022 04 25 12 25 15 747

Početkom svibnja 2021. godine započeo je obilazak starijih i nemoćnih osoba u sklopu Projekta „Osmijeh za Osmijeh“, UP.02.1.1.13.0376  koji provodi Gradsko društvo Crvenog križa Pakrac zajedno sa partnerima; Gradom Pakracom, Centrom za socijalnu skrb Pakrac i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje - Područni ured Požega.

Projektom je obuhvaćen obilazak 120 krajnjih korisnika s područja Grada Pakraca i okolnih naselja. Na području Prekopakre obilazi se deset krajnjih korisnika.

Jedna od njh je Zdenka Đopar. Rođena je 1947.godine te je dio svog života provela u Njemačkoj, a  2013. godine odlučila se na povratak u Hrvatsku. Zadnje četiri godine živi sama te joj je ova pomoć zbog njenog zdravstvenog stanja i više nego dobro došla. Ovo joj je prvi put da je u projektu te je vrlo zadovoljna Anitom Veltruski koja je obilazi dva puta tjedno te joj pomaže oko kućanskih poslova.

Uz sve to pronađu vremena i za druženje i razgovor što je korisnici ponekad važnije od samih kućanskih poslova te se nada da će se ovaj projekt nastaviti.

Vrijednost ovog projekta je 1.857.300,00 kn te je financiran iz Programa ZAŽELI – PROGRAM ZAPOŠLJAVANJA ŽENA – FAZA II .

Opći cilj projekta je pridonijeti smanjenju nezaposlenosti, rizika od siromaštva i socijalne isključenosti omogućavanjem pristupa tržištu rada i unaprjeđenjem radnog potencijala teže zapošljivih žena te pružanjem adekvatne pomoći i podrške starijim, nemoćnim i osobama u nepovoljnom položaju.

Logo Osmjeh za osmjeh

OP ULJP ESF logo lenta i napis

Sadržaj ove publikacije isključiva je odgovornost GDCK Pakrac