predavanje vrtić

U sklopu projekta „Maslačak ispunjava želje“ UP.02.2.2.08.0045 Dječji vrtić Maslačak Pakrac nabavio je prijenosni videokonferencijski interaktivni sustav, odnosno interaktivnu „pametnu ploču“ koja će omogućit djeci da učenjem kroz igru usvajaju znanja i vještine na moderan način. S razvojem novih vrsta pismenosti koje uključuju digitalne i medijske tehnologije, potrebno je pripremati djecu od najranije dobi da razumiju i prilagode se ovim zahtjevima kako bi razvili vještine i kompetencije za budućnost, poručuju iz DV Maslačak.

Nakon instalacije nabavljene opreme, organizirana je edukacija na kojoj su prikazane mogućnosti korištenja navedene opreme. Obilježavajući Dan planeta Zemlje, tijekom travnja odgojiteljice su uz pomoć interaktivne pametne ploče izradile različite sadržaje za djecu koji su im potom prezentirani, a njihovo oduševljenje viđenim bila je potvrda da su nabavkom ove opreme dodatno doprinijeli kvaliteti odgojno-obrazovnog rada, kao i poticanju kreativnosti djece od najranije dobi. Proces odgojno-obrazovnog rada dobio je novu dimenziju koja je odlično prihvaćena od strane djece.

„Svakim danom sve više i više nastojimo podići kvalitetu našeg rada i proširiti usluge kako u redovnom tako i u posebnim programima, a ovaj projekt nam to uvelike olakšava kroz različite mogućnosti i dobrobiti koje nam pruža, od koje je najveća pružanje bolje ravnoteže i usklađivanja obiteljskog i poslovnog života za roditelje koji su uključeni u programe ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja“, rekla je ravnateljica vrtića Višnja Klobučar.
OP ULJP ESF logo lenta i napis logo Maslačak

 Sadržaj objave isključiva je odgovornost Grada Pakraca.