banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

2022 09 21 17.35.00 Medium

Flautistica Tara Potnar, učenica 3. razreda Osnovne glazbene škole Pakrac, ovogodišnja je dobitnica nagrade „Marko Turčan“ koja se već 14. godinu za redom dodjeljuje za izuzetna postignuća na području glazbe i u spomen na tragično preminulog učenika pakračke glazbene škole.

„Ovom jedinstvenom nagradom animiramo sve naše učenike da se istaknu sa svojim školskim uspjesima, ponašanjem i odnosu  prema školi, učenicima i učiteljima, ali i svima ostalima, kakav je imao i naš Marko. Na tome smo mu zahvalni i uvijek ćemo ga se tako sjećati“, rekla je ravnateljica Alfreda Petani Grafina na početku svečanosti koja je večeras održana u koncertnoj sali glazbene škole pozdravljajući okupljene, a posebno članove Markove obitelji; majku Anitu i sestru Doris koje svake godine prisustvuju dodjeli nagrade.

2022 09 21 17.31.10 Medium

Plaketu s crtežom djece predškolskog solfeggia i poklon bon u iznosu 1000 kuna Tari je uručila gradonačelnica Anamarija Blažević rekavši kako je izuzetno zadovoljstvo i čast nagrađivati naše mlade sugrađane. „Tara je zaslužena dobitnica ove vrijedne nagrade kojom želimo iskazati njenu vrijednost, pokazati Markovim primjerom koji je bio marljiv učenik, dobar sin, sve nas uveseljavao svojim nastupima i budio u nama najljepše osjećaje. Zato pozivam i sve ostale učenike glazbene škole da se trude i budu dobri učenici jer smo ponosni na sva vaša postignuća, kao i na cijelu glazbenu školu koja je u našoj zajednici nemjerljiva vrijednost“, dodala je gradonačelnica Blažević.

2022 09 21 17.31.25 Medium

U kratkom obraćanju zahvale Tara je istaknula kako je jako sretna što je učenica pakračke glazbene škole u kojoj je stekla puno prijatelja, i iako je ponekad teško biti redovan i uspješan u nastavi glazbe, zapravo je ponosna na sebe.

Svečanosti dodjele nagrade doprinio je i učenik Joel Manavski skladbom na klaviru.

Dosadašnji dobitnici nagrade „Marko Turčan“ su flautistica Natea Perinović, flautistica Kristina Kosinc, harmonikaš Leon Kaurin, tamburaš Šimun Delišimunović, tamburašica Lara Kelemen, harmonikašica Stefani Majdandžić, flautistica Dunja Đurđević, flautistica Antonela Vonić, tamburaš Franko Kelemen, harmonikaš Josip Slijepčević, flautistica Laura Kudrić, klaviristica Ana Kobetić i tamburaš Dino Josipović.

2022 09 21 17.32.15 Medium

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić