Glavnalikovnaradionica

Druga po redu kreativna radionica u sklopu COOLturnog ljeta, u organizaciji Muzeja grada Pakraca i Gradske knjižnice Pakrac, održana je danas u prijepodnevnim satima u ugodnoj hladovini muzejskog dvorišta i veselom raspoloženju. „Koga stvorim bude živ“  naziv je radionice koju su vodili Margareta Vidmar i Dražen Pavalić, poznati i pod imenom Esox Lucius Ido, a čiji je dolazak ostvaren kroz suradnju s Močvarnim laboratorijem iz Zagreba.

Umjetnici

Margareta i Dražen opisuju se kao umjetnički dvojac autsajderske scene koji kroz svoj rad istražuju uporišta identiteta i ulogu umjetnosti kao iscjeliteljske, ludičke i socijalne, a o njihovom zanimljivom radu i životu snimljen je i dokumentarac "Putnici" u režiji Tine Šimurine (Grand Prix DORF, Vinkovci; Nagrada publike Dok'n'ritam festival, Beograd).

Radionica3

Polaznici radionice uvedeni su ulogu umjetnika te vođeni kroz stvaralački proces prilikom koje su upoznati s autorskom reciklažnom likovnom tehnikom oblikovanja starim papirom i selotejpom. Od dekonstrukcije, odnosno kidanje starog papira, do konstrukcije ili oblikovanja pokretne skulpture, Margareta i Dražen su na jednostavan i zabavan način predstavili svoju ideju. Kraj radionice obilježen je predstavljanjem izrađenih skulptura kojima su polaznici osmislili identitet i priču te je prezentiran socijalno umjetnički projekt "Putnici" koji koristi koncept pokretnih skulptura.

U dvorištu Muzeja održati će se još dvije kreativne radionice, 12. i 20. srpnja, a voditi će ih Jelena Ivanović i Katica Egredžija.

Radionica2
Radionica1
Predstavljanje
Cureipas
MonikaAlfreda