Završio je ovogodišnji, jubilarni 20. pakrački malonogometni turnir. Opći je dojam da je bilo premalo ekipa, ali i manje gledatelja nego prijašnjih godina. Za ocjenu i obrazloženje smo tražili Svena Zerdina, predsjednika Udruge mladih Mali most Pakrac.

"Ne mogu reći da smo nezadovoljni, ali nismo niti prezadovoljni ovogodišnjim turnirom. Ove je godine bila 20. godišnjica igranja  pakračkog turnira pa smo priželjkivali da to bude jedan od boljih turnira. Nažalost, nije se ostvarilo. Relativno mali broj ekipa, ali ono što još više žalosti, manji broj gledatelja nego inače. Sigurno da je tome "kumovao" i EURO i da su  mnogi u večernjem terminu odlučili biti uz male ekrane. Isto tako je sigurno da posjetitelje nisu odbile cijene ulaznica, jer smo ulaz naplaćivali tek od polufinalne večeri. Dojam je značajno popravljen odličnim posjetom završnom koncertu grupe Posegana, održanom u prostoru Spahijskog podruma", kaže Zerdin.

Malonogometni turnir organizatoru već godinama služi kao izvor prikupljanja novčanih sredstava za njihov projekt izgradnje teniskih igrališta u Pakracu. Stoga smo Zerdina pitali u kojoj je fazi ovaj projekt.

"Što se tiče teniskih terena, već idući tjedan podvlačimo crtu pod financije turnira, ali i pod višegodišnje aktivno prikupljanje financijskih sredstava za terene i s konačnim iznosom s naše strane idemo na zakazani razgovor kod gradonačelnice da vidimo na koji način finalizirati ovaj projekt za koji držimo da treba gradu i mladima", rekao nam je Sven Zerdin, predsjednik Udruge Mali most.