I ove lipanjske subote bivše dvorište pakračke gimnazije, odnosno još ranije pedagoške akademije, je okupljalište genaracija prijašnjih maturanata. Tako su se se danas okupili maturanti gimnazijske generacije koji su maturirali godine 1965/66. kako bi obilježili 50-godišnjicu svoje mature.
Od nekada dva razreda okupilo ih se 23-oje, a neki od njih, osim iz većeg djela sjeverozapadne Hrvatske, su samo radi toga stigli iz Njemačka, Švicarske, Srbije, Slovenije.

Prije 50 godina njihov razrednik je bio  pokojni Stjepan Godić, poznati pakrački kulturni radnik i u više navrata pokretač pakračke Matice hrvatske, a danas je s velikim pljeskom  pozdravljena profesorska pakračka legenda Marijan Bartolić, jedini iz nekadašnjeg profesorskog kadra ove generacije.

Riječ je o još jedenoj generaciji koja se redovito okuplja na obilježavanju godišnjice  mature svake pete godine. Današnje druženje, nakon okupljanja ispred nekadašnje svoje školske zgrade obuhvatit će obilazak Pakraca, te ručak u pakračkom hotelu i višesatnim  druženjem u podsjećanju na nekadašnje gimnazijske dane.

????????????????????????????????????

Osim ove generacije danas u dvorištu gimnazije i drugim pakračkim destinacijama  viđeno je i 11 nekadašnjih učenika iz pedagoške akademije, generacije maturanata 1959/60.godine, ali i neki mlađi.