Piše: Duško Kliček

Ivo Barišić

Kuglački, ali i cjelokupni sport Pakraca izgubio je još jednog svog člana. U 80. godini života umro je Ivo Barišić koji je od 1967. godine, pune 23 godine bio s ekipom "Budućnost" u vrhu pakračkog kuglanja. Za najboljeg sportaša općine Pakrac izabran je 1974. godine; bio je pojedinačni prvak Pakraca 1985. godine, a pet puta prvak Pakraca u paru s Kliglom, Glazerom i Maicom. S ekipom "Budućnosti" bio je pobjednik prvenstva i kupa OKS Pakrac, te brojnih turnira, bio je reprezentativac Pakraca, a "Budućnost" je zapaženu ulogu imala i u prvenstvima klubova ZO Bjelovar.

Ivo je bio nekadašnji pakrački aranžer, kasnije trgovac u Trgovačkom poduzeću "Budućnost", a poslije rata vlasnik trgovine "Pakra" u Tomislavovoj ulici.

Na kraju bogatog sportskog i privatnog života Ivo se pridružio Vilku Kliglu i Zvonku Kobetiću, svojim prijateljima i suigračima iz šampionske ekipe "Budućnosti",  koji su preminuli unazad nekoliko mjeseci nakon što su u mladosti  svi zajedno ispisali lijepe trenutke kuglačke povijesti našeg grada.