najava klinci

Ovog vikenda u ponudi je nekoliko zanimljivih društvenih događanja i okupljanja koja pokrivaju razne segmente publike.

U gradskom muzeju danas se, 18. listopada s početkom u 18 sati svečano otvara likovna izložba „Klinci“, ciklus slika akademske slikarice Ivane Barišić Tomšić. Ovaj zaista poseban ciklus pravi je intimni dnevnik obiteljske dinamike same slikarice koja bilježi motive iz svakodnevice čiji su glavni protagonisti upravo njezina djeca. Iznimno topao i dirljiv opus moći će se razgledati u razdoblju od 18. listopada do 11. studenoga u izložbenom prostoru gradskog muzeja.

najava plostine

Sutra, u subotu 19. listopada, Ploštine će proslaviti svoj dan manifestacijom „Jesen u našem kraju – dani talijanske konjske salame, običaji i tradicije“ u organizaciji Zajednice Talijana „Liberta“ Ploštine i Udruge proizvođača talijanske konjske salame – izvorno Ploštine. Program započinje od 14 sati uređenjem štandova, a od 16 je po rasporedu predviđeno druženje i razgledavanje štandova. S degustacijom delicija krenut će se od 17 sati, u 18.30 kreće kulturno-umjetnički program, dok je u 19 sati organizirana večera za uzvanike i članove zajednice. Ovo narodno veselje nastavit će se u noć, druženjem i plesom uz zabavnu glazbu.

Istoga dana, u subotu navečer, na svoje će doći i ljubitelji komedije. Od 20 sati (dakle, stignete i večerati u Ploštinama) u kino-dvorani pakračkog Hrvatskog doma, stand-up komičarka i glumica Ana Poznanović odigrat će predstavu „Ako sam žena, nisam konj“.

najava nisam konj

Urnebesna je to komedija za jake žene i hrabre muškarce, o ženi koja traži ljubav. U pitanju je komična i iskrena priča o ženi koja se u potrazi za onim pravim ponekad izgubi, o simpatičnoj i pomalo naivnoj djevojci od trenutka gubitka nevinosti do punoljetnosti. U biti, priča je to o svakoj ženi koja pokušava pronaći „onog pravog“.

U krajnjoj liniji, priča je to o pametnoj mladoj ženi koja čini gluposti za ljubav, zbog biološkog sata, zbog bake. O baki koja je tjera da se uda, o muškarcima koji se ne bi oženili. Ova će vas priča nasmijati i rasplakati, a svaka će ju žena razumjeti.

Ulaznice po cijeni od 10 € možete kupiti na blagajni Hrvatskog doma.