lra pakra

Pakračka razvojna agencija obavještava sve samostalne umjetnike, umjetničke organizacije, ustanove u kulturi, udruge, pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnost u kulturi, ustanove koje obavljaju djelatnost umjetničkog obrazovanja za prijavu na Javni poziv za predlaganje programa koji potiču razvoj publike u kulturi u Republici Hrvatskoj za 2025. godinu koji objavljuje Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske.

Cilj Poziva je pružanje podrške kvalitetnim i inovativnim programima čije aktivnosti potiču i razvijaju sudjelovanje publike u kulturi i umjetnosti.

Programi razvoja publike mogu se prijaviti u sljedećim programskim djelatnostima:

  • Jačanje kapaciteta organizacija za razvoj i provođenje aktivnosti usmjerenih na razvoj publike
  • Razvoj programa
  • Razvoj čitateljske publike u narodnim knjižnicama.

Najniži iznos potpore koji se može dodijeliti za jednogodišnje programe je 3.000,00 EUR, dok je najviši iznos potpore koji se može dodijeliti za jednogodišnje programe 10.000,00 EUR. Prijavni obrazac s traženom dokumentacijom se podnosi Ministarstvu u elektroničkom obliku na on-line obrascu do 14. studenoga 2024. godine.

Za sve informacija o pozivu i natječajima, uvjetima i informacijama vezanim uz Vašu prijavu slobodno se obratite osobnim dolaskom u ured 210, Trg bana Josipa Jelačića 18, Pakrac u našu Lokalnu razvojnu agenciju Grada Pakraca „PAK-RA“.