vir 2024 1

Odmaralište HCK Pakrac „Cvrčak“ na Viru započelo je sezonu prošle srijede, 26. lipnja sa Ljetnom školom CK Karlovačke županije i do početka rujna bi trebalo ugostiti oko 650 osoba podijeljenih u deset grupa te ostvariti približno 3500 noćenja, doznajemo od ravnateljica ove ustanove Danijele Kiš koja dodaje da su svi kapaciteti odmarališta popunjeni te se nadaju uspješnoj sezoni. 

Cijene su oko 30 posto veće u odnosu na prošlu godinu i iznose 60 eura po noćenju za jednu odraslu osobu od 18 godina starosti na dalje, 45 eura je cijena za djecu od 7 do 18 godina, 20 eura za djecu od 3 do 7 godina, dok je za mlađe od 3 godine ljetovanje besplatno, s tim da svi korisnici ljetovanja moraju biti članovi Crvenog križa.

vir 2024 2

Ove godine u odmaralište na Vir dolaze grupe umirovljenika  iz Pakraca, Lipika, Požege, Novske i Karlovačke županije, zatim Udruga osoba s invaliditetom Grada Siska, Udruga „Golubica“ iz Vukovara te ukrajinske izbjeglice iz Karlovačke županije. Od dječjih grupa dolaze one s našeg područja koju financiraju Socijalna vijeća gradova Pakraca i Lipika, gdje svaki grad šalje desetero djece, a za ostalu djecu plaćaju roditelji, te još dječja grupa iz Karlovačke županije, grupa iz SOS dječjeg sela Ladimirevci te grupa djece SKD "Prosvjeta" Zagreb. Za sve dječje grupe Odmaralište svakodnevno održava edukativne programe, sportske aktivnosti  i školu plivanja.

Što se tiče ulaganja u objekte, ravnateljica Kiš navodi da važnijih i većih ulaganja nije bilo, već samo tekućih, iako su donacijom kreveta iz odmarališta grada Bjelovara povećali kapacitet Odmarališta. „Zbog kaotične financijske situacije planova nema, ali određeni ciljevi su zadani i čekaju na izvršenje“, kaže ravnateljica i dodaje da će sezonu odraditi zaposlenici GDCK Pakrac, bez dodatnih zaposlenika, dok će određene aktivnosti održati volonteri.

vir 2024 3