danela 3

U pakračkoj gradskoj knjižnici sinoć je održana promocija poetskog prvijenca naše sugrađanke Danele Vujanić u kojoj su satkane emocije prema njenoj obitelji, majci, ocu, djeci i unucima, zatim rodnom gradu kojeg voli najviše na svijetu, ali i ljubavima koje su dolazile i odlazile iz njenog života.

Iako je po struci arhitektica i radi kao konzervatorica u pakračkom uredu Konzervatorskog odjela u Požegi, Danela piše poeziju još od mladih dana i istaknula je kako joj je drago da ljudi napokon mogu kroz njene pjesme vidjeti i njenu emotivnu stranu. Pisati je počela nakon jednog tužnog događaja kad joj je majka dala bilježnicu u ruke i rekla neka u nju zapiše svoje osjećaje. Od tada pa do danas, ljubav prema poeziji nije iščezla, a nastavit će se i dalje inspirirana nekim drugim etapama autoričina života, ali ponajviše ljubavi koja joj je vječni motiv.

danela 2

Zbirka je sačinjena od stotinjak pjesama podijeljenih u nekoliko cjelina: Mojim najdražima, Svima vama, Rastanci i S ljubavlju, a ilustrirala ju je nagrađivana ilustratorica slikovnica i dječjih knjiga Branka Hollingsworth, inače Danelina sestrična, s kojom dijeli djeliće uspomena na bezbrižno djetinjstvo u našem kraju. Iako se u pravilu bavi ilustracijama dječjih knjiga, ovaj zadatak nije mogla odbiti pa je tako, inspirirana pjesmama u knjizi, izradila ilustracije u Daneli omiljenoj, ljubičastoj boji.

danela 1

Osim ravnateljice knjižnice Monike Lucić Fider, zbirku su pomogle predstaviti Andrea Bervida i Verica Sinjaković koje su, uz autoricu, čitale stihove iz knjige, a za glazbenu podlogu cijelom događanju pobrinule su se Aoide, vokalna skupina Osnovne glazbene škole Pakrac, zajedno sa svojom voditeljicom Teom Silađi.

DSC1054
DSC1057
DSC1066
DSC1072
DSC1082
DSC1077
DSC1091