IMG 1454

„Evo nas. Moj prvi koncert nakon 12 godina karijere. I to ne bilo gdje, nego u mojem gradu. Ponovo smo zajedno. Prošao sam mnogo toga, ali na kraju je jedino važno da ste mi vi ovdje. Dozvolite da vam večeras zagrijem dušu“, uvodno je pakračku publiku u kino dvorani doma „Dr. Franjo Tuđman“ pozdravio pakrački pjevač Matej Plavček, koji se u dvosatnom programu pod nazivom „Balade jedne ljubavi – Live in Pakrac“ predstavio s petnaest pjesama odabranih s dva dosad objavljena albuma.

IMG 1448

Na prigodno dekoriranoj pozornici Plavčeka je pratio glazbeni bend u sastavu Matko Basara, Borna Benko i Vanda Linić. Premijerni nastup Mateja Plavčeka imao je i humanitarni karakter jer je prihod od prodaje CD-a s, koji se mogao kupiti prije koncerta, uplaćen na račun Latice - udruge roditelja djece i osoba s posebnim potrebama gradova Pakraca i Lipika.

IMG 1445

Podsjetimo, na tržištu je trenutno u prodaji Matejov drugi album „27“, izdan u kolovozu 2021.

„Naziv albuma predstavlja dvostruku simboliku jer sam nedavno napunio 27 godina, a ujedno donosi posvetu „Klubu 27“ u kojem se nalaze svi veliki svjetski glazbenici (Brian Jones, Jimi Hendrix, Amy Winehouse) koji su nažalost upravo s 27 godina napustili ovaj svijet“, objasnio je tada Matej koji danas živi u Rijeci gdje radi kao učitelj razredne nastave. Zanimljivo je dodati da je taj album izašao i kao USB izdanje, kao novina u odnosu na onaj debitantski „Moj svijet“ koji je svjetlo dana ugledao 2017. godine. Imao je sedam pjesama, dva izdanja diskografske kuće, a najvećim hitom vremenom se pokazala naslovna pjesma albuma te pjesma „Živim da te volim“.

Zadovoljan koncertom Plavček je najavio izdanje Live albuma sa subotnjeg koncerta „Balade jedne ljubavi, Live in Pakrac“.

IMG 1453

IMG 1450