1646061873img 20220228 160500

Od kada je Grad Pakrac početkom siječnja pokrenuo aplikaciju moj.pakrac.hr, uslugu koja omogućuje građanima Pakraca jednostavnu prijavu, pregled i komentiranje komunalnih nepravilnosti i problema na administrativnom području Grada, do danas je zaprimljeno 90 prijava.

Što se tiče statistike prijava u koju svatko ima direktan uvid na gradskoj službenoj stranici, od ukupno 90 prijava, 79 je riješeno, 10 je u obradi i jedna je novopristigla. Najviše prijava (61) odnosi se na komunalni nered, 12 prijava za zapuštena zemljišta, 11 prijava se tiče javne rasvjete i 3 prijave za održavanje cesta.

Kako nam je rekao Tomislav Luksetić, komunalni redar Grada Pakraca, iako je aplikacija aktivna među građanima, on i dalje zaprima prijave i na svoj službeni mail i mobitel te se postupa odmah čim prijava stigne. Komunalni problemi poput divljih deponija ili manjih oštećenja na gradskim površinama su predmeti koji se rješavaju vrlo brzo, no kako ističe Luksetić, problem predstavljaju neke zarasle i neodržavane parcele na kojima nisu utvrđeni imovinsko - pravni odnosi, ali i to se pokušava riješiti upornim upozorenjima i opomenama.

Da je aplikacija zaživjela među Pakračanima, ocjenjuje i Darko Miletić, službenik u pakračkoj gradskoj upravi koji zaprima prijave i prosljeđuje ih nadležnim osobama za rješavanje. „Jako smo zadovoljni što su Pakračani prepoznali ovu mogućnost brze prijave i što redovno koriste aplikaciju. Dosada nismo dobili niti jednu zlonamjernu prijavu nego realne potrebe građana na što im zahvaljujemo i pozivamo da i dalje koriste aplikaciju koja je primarno i napravljena za njih“, ističe Miletić.

Podsjetimo, aplikacija je namijenjena za prijavu komunalnih problema i nepravilnosti koje je potrebno sanirati, na primjer javne površine, oštećenja javnoprometnih površina (kolnik, nogostup, pješačke zone), odlaganje otpada, glomazni otpad (divlji deponiji), neispravni spremnici, onečišćenja ili oštećenja javnih zelenih površina, voda i odvodnja, začepljeni slivnici, neispravna prometna signalizacija, oštećenja na gradskim parkiralištima, oštećenja opreme u gradskim parkovima, oštećenja opreme na gradskim igralištima, neispravna javna rasvjeta, neispravni stupići i ograde, oštećenja urbane opreme i uređaja, oštećenja ili nedostatak natpisnih ploča.

mojPakrac 1536x928