2022 04 09 16.33.39 Medium

Goran Štefanec iz Lepoglave, bivši pirotehničar, a danas pripadnik Oružanih snaga Republike Hrvatske koji je boravio i u mirovnoj misiji u Afganistanu, danas je u spomen na oca, poginulog branitelja Josipa Štefanca koji je prije 30 godina poginuo u Pakracu, prešao biciklom put dug oko 180 kilometara od očevog groba u Lepoglavi do mjesta njegove pogibije u Pakracu.

U Goranovoj pratnji bili su supruga i sin te prijatelji, kao i Josipov ratni kolega Ivan Geci. Ova ruta, uz zavjet „Da se ne zaboravi“, vozi se četvrtu godinu uz jednu godinu pauze zbog epidemiološke situacije.

Gorana su ispred zgrade gradske uprave dočekali Miroslav Ivančić, predsjednik Gradskog vijeća Pakrac, predstavnici HVIDRA-e i prijatelji, kako bi zajednički odali počast položivši vijence i zapalivši svijeće ispred spomenika poginulim hrvatskim braniteljima.

Josip Štefanec bio je pripadnik 2. bojne u sastavu 104. brigade ZNG Varaždin, a poginuo je od snajperskog hica na današnji dan 9. travnja 1992. godine, na prvoj liniji bojišnice, ispred Vladikinog dvora u Pakracu.

2022 04 09 16.38.53 Medium