sjećanje 1

Pakračke udruge i institucije jučer su na nekoliko mjesta u gradu obilježile Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Ove godine obilježavanja su prošla pridržavajući se epidemioloških mjera, u malom broju okupljenih stanovnika i skromno, ali dostojanstveno prisjećajući se tragične žrtve koju su Vukovar i Škabrnja podnijeli prije 30 godina.

sjećanje 22

Već tradicionalno, Zajednica žena “Katarina Zrinski” Pakrac u suradnji s Udrugom policije branitelja Pakraca i Lipika sinoć su Dan sjećanja obilježili svetom misom u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije zapalivši lampione na stepeništu crkve. S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, ove godine izostao je tradicionalni mimohod građana pakračkim ulicama, te je nakon mise odana počast kod spomenika hrvatskim braniteljima na glavnom gradskom trgu gdje se kratkom molitvom malobrojnim vjernicima obratio uz pakračkog župnika Jozu Zorića i donjoobriješki župnik Ivan Rončević.

sjećanje 2

Iste večeri, počast za sve poginule branitelje u Domovinskom ratu odali su i članovi Udruge djece branitelja Domovinskog rata  Pakrac zapalivši svijeće kod grafita vukovarskog vodotornja kod pakračke Petlje.

vukovar tomislav

I Srednja škola Pakrac jučer u prijepodnevnim satima uključila se u obilježavanje Dana sjećanja. Učenici 2. bm i 4. a razreda pod vodstvom profesora Branka Križana u holu škole čitali su esejske radove na temu sjećanja na Vukovar, a nakon toga su članovi Sportskog kluba uzgajivača golubova Pakrac  simbolično na školskom igralištu pustili 30 golubova u spomen na 30. godišnjicu okupacije Vukovara i Škabrnje.

sjećanje 5 2

sjećanje 5 1