Promet Šuškova

Od sutra (četvrtka) radi kompletne rekonstrukcije za sav automobilski promet se zatvara Ulica Gojka Šuška što vodi od „robne kuće“ do banke, izvijestio je izvođač radova Gorenjska gradbena družba Kranj.  Promet će biti zatvoren do 15. listopada, a omogućen tog vikenda (sajam), te ponovo zatvorena do završetka pri čemu se djelomično mijenja regulacija prometa u Bolničkoj ulici, rekao je Marijan Malogorski pročelnik odjela za stambeno komunalne poslove u gradskoj upravi.

Promjena u regulaciji se sastoji u tome što će gornji dio Bolničke ulice, od križanja s Prolazom baruna Trenka i Prilazom na mali most biti privremeno jednosmjerna u suprotnim pravcu od dosadašnjeg, dakle prema banci i Trgu Franje Tuđmana kojim će se još neko vrijeme  prometovati i moći izaći kroz Laučanovu ulicu u Ulicu braće Radić. Drugi obilazan pravac je Ulica Matije Gupca preko Malog mosta kroz Bolničku ulicu u smjeru bolnice. Malogorski stoga poziva vozače na oprez i da obrate pažnju na privremenu prometnu signalizaciju za koju je zadužen izvođač.

Rekonstrukcija podrazumijeva u potpunosti izmjenu nosećeg (drenažnog) sloja ispod kolnika i oba pješačka nogostupa te njihovo asfaltiranje u dva sloja. U njenom završnom dijelu će na red doći i sanacija ljetošnjih kopanja po Trgu Franje Tuđmana pa će nekoliko dana i ta prometnica biti zatvorena. Dio radova financiran je iz projekta aglomeracije, a dio troškova snosi gradski proračun.

Plan prometa