banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Bolnička

Zbog radova na aglomeraciji od jutros je u središtu Pakraca na snazi nova privremena regulacija prometa. Za promet je nakon višemjesečnih radova otvorena Ulica braće Radića i njome se prometuje kao i prije: u jednom smjeru od Trga pape Ivana Pavla (ispred crkve) prema središtu („robna kuća“ i most) s mogućnošću ulaza iz Ulice Vlade Laučana. No zatvorena je Bolnička ulica, od Trga Franje Tuđmana (banka) do gornjeg ulaza (kod „konja“) u Prilaz na mali most. U tom dijelu su počele pripreme za asfaltiranje i izvođač ima u planu polaganje asfaltnog sloja u petak i subotu.   

Radićeva

Asfaltiranja nisu konačna

Prema izjavama Marijana Pierobona, direktora Voda Lipik i Marije Čar, voditeljice stambeno-komunalnih poslova u gradskoj upravi, sva dosadašnja asfaltiranja i buduća predstavljaju samo sanaciju iskopa i nisu konačna. Naime, svako asfaltiranje podrazumijeva dva sloja; noseći i habajući. Izvođač radova sada će sve iskope sanirati nosećim slojem radi lakše vožnje, a na jesen će na sve završene dionice polagati i habajući i to ne u širini nosećeg sloja nego najmanje širine jedne kolničke trake, odnosno pune širine kolnika ako je kopao na obadvije trake.

Što se tiče još novosti vezano uz današnju prometnu situaciju u gradu iz oba pravca je u potpunosti zatvorena za promet Gajeva ulica. Iz pravca Tomislavove ulice zagrebačka tvrtka Solmex ispituje kanalizacijski sustav, a iz pravca Strossmayerove ulice u tijeku je kopanje šahte. U potpunosti za promet automobilima je zatvoren ulaz u Ulicu Kalvarija iz pravca Strossmayerove te je u nju moguće ući samo iz gornjeg ulaza, iz Gundulićeve ulice, više „Metalka“. Na tom križanju u tijeku je izrada spojnog sustava i sudeći po veličini iskopa i dosadašnjeg iskustva, to će trajati danima.

Ulaz kalvarija

Započele su pripreme i za kopanje rovova u donjem dijelu Strossmayerove, od Ulice Kalvarija do crkve. Trenutno se uklanjaju opločnjaci s istočnog nogostupa pa uskoro i tu treba započeti kopanje što znači i nove muke za vozače.     

Za vozače nema dobrih vijesti

Drugi tjedan bi trebala započeti i sanacija donjeg dijela Bolničke ulice, od Prolaza baruna Trenka do Ulice Matice hrvatske. Nakon toga bi radovi trebali početi i u Ulici Gojka Šuška (od „robne kuće“ do banke) što znači da za vozače još uvijek nema dobrih vijesti, odnosno da nas najveći prometni problemi izazvani radovima u cijelom gradu tek čekaju. Stoga nema druge nego ponovo građane pozvati na strpljenje i oprez, bar do jeseni kada se očekuje da će izvođač, Gorenjska gradbena družba, završiti radove u središtu grada i sanirati u potpunosti brojne iskope. Do tada bi za sve nas bilo najbolje da vozači povećaju, za mnoge omraženu, dnevnu dozu pješačenja u središtu grada. 

strossmayerova

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić