Asfaltiranjem raskopanog dijela kolnika u Bolničkoj ulici, od križanja s Maticom hrvatskom prema bolnici jučer je započela sanacija pakračkih prometnica nakon radova koje je zahtijevao projekt aglomeracije. Tvrtka Ceste Bjelovar polaganjem prvog sloja asfalta zatvorila je rovove u koje su ranije položene kanalizacijske ili vodovodne cijevi. Kako nam je pojasnio Marijan Pierobon, direktor Voda Lipik, formalnog investitora projekta aglomeracije, radi se tek o nužnoj sanaciji razrovanog kolnika koja nam tijekom zime treba omogućiti normalno korištenje prometnica. Na proljeće slijedi polaganje habajućeg sloja asfalta kada će biti asfaltirano, ovisno o širini i položaju iskopa, najmanje širina jednog kolničkog traka ili cijela prometnica tako da neće ostati vidljive sadašnje zakrpe. U pripremi za asfaltiranje su još neke gradske prometnice.

Također, jučer su zaposlenici Poduzeća za ceste Slavonski Brod započeli s polaganjem betonskih opločnjaka u Ulici hrvatskih velikana što je završni sloj buduće pakračke šetnice koja napokon dobiva konture budućeg izgleda. Sada je već vidljiv objekt koji će u budućnosti simbolizirati kovnicu našeg banovca, izgrađen u dvorištu bivšeg pakračkog muzeja ispred koje će se nalaziti zeleni pojas zasađen niskim raslinjem.

Također naziru se i konture budućeg gradskog sata koji će se nalaziti na ulazu iz šetnice na središnji gradski trg, ispred objekta koji simbolizira nekadašnju stočnu vagu, a u buduće bi trebao biti prodajni prostor. I taj objekt, mada sporo, pomalo dobiva svoj konačni izgled bar kada su u pitanju gabariti, iako na svim spomenutim objektima ima još podosta posla.

Danas će vjerojatno biti završeno i opločavanje dijela trga kod kioska Tiska iza pošte koje ovaj tjedna obavlja tvrtka Arhiz. Transporti Amić su tijekom tjedna asfaltirali ulaz na parkiralište iza pošte.

Da zaključujemo prema intenzitetu građevinskih radova u gradu, pomislili bismo da smo osam dana do Uskrsa, a ne Božića.