Sve više državnih ustanova, zbog trenutne epidemiološke situacije, mijenja sustav rada u svrhu zaštite sigurnosti građana, ali i sigurnosti službenika koji obavljaju upravne poslove. Tako iz Područnog ureda za katastar Požega, Odjela za katastar nekretnina Pakrac obavještavaju sve korisnike da za potrebe ishođenja javnih isprava koriste One-Stop-Shop (OSS) sustav https://oss.uredjenazemlja.hr/private/login.jsp, te sustav e-Građani, putem kojih mogu elektroničkim putem podnijeti zahtjev, odnosno bez odlaska u katastarski ured preuzeti: kopiju katastarskog plana, prijepis/izvod iz posjedovnog lista i izvadak iz baze zemljišnih podataka. Putem istog, OSS sustava, a temeljem zahtjeva, sve fizičke i pravne osobe mogu preuzeti i potvrde, odnosno rješenja o kućnom broju, poručuje voditelj Odjela Davor Žili.

Ostali zahtjevi za podacima ili ispravama iz nadležnosti Državne geodetske uprave (npr. uvjerenje o nositeljima prava na nekretninama, zahtjev za određivanje kućnog broja zgrade, uvjerenje o kućnom broju zgrade, uvjerenje o vidljivosti zgrade na DOF-u, i sl.), mogu se podnijeti putem sljedećeg linka:  https://dgu.gov.hr/podnesite-zahtjev-91/91 .

Popunjene zahtjeve ili druge podneske, obavezno s Vašim kontaktima, dostavite na e-mail adrese nadležnog ureda ili direktno na:

  1. Službeni mail PUK Požega, OKN Pakrac: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  ili  fax 411-011
  2. Putem pošte na adresu sjedišta ureda: Područni ured za katastar Požega, Odjel za katastar nekretnina Pakrac , Trg bana Josipa Jelačića 18, 34550 Pakrac

Sve ostale upite i informacije, zainteresirani mogu dobiti na službeni telefon Odjela za katastar nekretnina Pakrac:  440-425.

Iz pakračkog katastra mole za razumijevanje i pozivaju korisnike da ostvare svoja prava i ispune obveze bez potrebe izravnog dolaska u poslovne prostorije.