Na ljetnom upisnom roku, koji je završen 31. srpnja, pravo upisa u Srednju školu Pakrac stekao je 91 učenik, koji će u potpunosti popuniti 20 mjesta u općoj gimnaziji te 20 mjesta u fizioterapeutskim tehničarima. Za medicinsku sestru/tehničara opće njege upisalo se 38 učenika, za građevinske tehničare 11, dok je po jedan učenik upisao trogodišnje zanimanje za rukovatelja samohodnim građevinskim strojevima (RSGS) i montera suhe gradnje (MSG).

Za jesenski rok koji počinje 21. kolovoza prijavom u sustav e-upisne aplikacije, ostalo je 29 slobodnih mjesta, od čega po 9 mjesta u građevinskim tehničarima, RSGS i MSG. Također, u jesenski rok idu i 2 slobodna mjesta u medicinskim sestrama/tehničarima jer dvije učenice nisu potvrdile upis i samim time su ostale bez toga mjesta, rekla je Ljiljana Rupena Kelemen, zamjenica ravnatelja i članica upisnog povjerenstva, i dodala da već godinama nisu imali slobodnih mjesta za to zanimanje na jesenskom upisnom roku.

Pakračku gimnaziju na jesen će pohađati 15 učenika iz Pakraca, 4 iz Lipika i jedan iz Trenkova. Za medicinsku sestru/tehničara se odlučilo dvoje pakračkih osnovnoškolaca i jedan lipički, dok preostali učenici dolaze iz Požege, Nove Gradiške, Novske, Brestovca, Našica, Jakšića, Kutine, Daruvara, Dragalića, Feričanaca, Đurđenovca, Banove Jaruge, Kaptola, Velike Ludine, Gradine, Pleternice, Okučana, Starog Petrovog sela, Cernika i Trenkova.

Pored troje učenika iz Pakraca za fizioterapeuta će se još školovati i učenici iz Daruvara, Rajića, Nove Gradiške, Novske, Jakšića, Kutine, Voćina, Poljane, Garešnice, Kutjeva, Banove Jaruge, Nove Rače, Križa i Đurđevca.

U građevinske tehničare nije se upisao ni jedan Pakračanin, već dvoje iz Lipika i preostali iz Novske, Velike, Sirača, Suhopolja i Cernika.

Budući monter suhe gradnje dolazi iz Lipika, a rukovatelj samohodnim građevinskim strojevima iz Poljane.

Od 91 novog učenika, 20 ih je iz Pakraca i osmero iz Lipika, dok ih 63 dolazi iz drugih gradova. Stoga ne čudi da su na prvom roku popunjena i sva mjesta u Učeničkom domu te je bilo više kandidata nego mjesta. Za 24 slobodna mjesta u ženskom domu javilo se 38 kandidatkinja, dok je za 11 mjesta u muškom domu bilo 18 prijava.