Za uređenje pristupnog puta groblju u Velikom Banovcu, odnosno asfaltiranje parkirališta ispred badljevačkog groblja odobreno je 450.000 kuna, obaviještena je gradska uprava iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU koja ta sredstva osigurava iz nacionalnih izvora. To je rezultat kandidature na natječaju, namijenjen razvoju brdsko-planinskih područja.

Na ta sredstva Grad je dužan osigurati još najmanje 15 posto iz vlastitog proračuna. No zasigurno je da će ona biti i veća, kaže gradonačelnica Anamarija Blažević koja očekuje da će radovi na obadva gradilišta biti završena do kraja godine, ovisno o tome kada će se s Ministarstvom potpisati ugovor što je končani korak prije raspisivanja natječaja za izvođača radova.

Pristupni put u Velikom Banovcu je dugačak oko 450 metara i unazad dvije godine je asfaltirano početnih približno stotinjak metara tako da je sada ostalo za dovršiti oko 350 metara. U Badljevini je riječ o asfaltiranju dijelom već pripremljene površine u iznosu od približno tisuću četvornih metara.

U istom Ministarstvu, ali na natječaju „Program održivog razvoja lokalne zajednice“ odobreno je 250.000 kuna za nastavak izgradnje ceste kroz novu poduzetničku zonu koja nastaje u bivšem industrijskom dvorištu DI „Papuka“. Na lani asfaltiranu dionicu od ulazne porte prema bivšoj tvrci Staklo SLS, odnosno 200-tinjak metara u unutrašnjosti, sada su u tijeku radovi na daljnjem uređenju te glavne prometnice koje obuhvaća radove pripreme za asfaltiranje u dužini oko 320 metara u većoj širini nego do sada i ponešto izmijenjenoj trasi. Ovim sredstvima bi do kraja godine ova prometnica došla do spoja s prometnicama u već postojećoj industrijskoj zoni. I ovdje Grad ima obvezu sufinanciranja 15 posto, ali gradonačelnica predviđa, ovisno o proračunskoj realizaciji, potrošnju i većih sredstava od ovih ugovorenih.