„Vau park“ Osnovne glazbene škole Pakrac jedan je od 17 pobjedničkih projekata izabranih na Ininom natječaju Zeleni pojas 2018. (www.ina.hr/zelenipojas) kroz koji se petu godinu zaredom sufinanciraju projekti iz područja zaštite okoliša i prirode, a po čijoj će provedbi, štono počinje kroz koji dan, grad biti ugodniji za življenje prvenstveno kućnim ljubimcima i njihovim vlasnicima koji do sada nisu imali vlastiti prostor.

Izuzetno smo ponosni što je među 169 prijava, koliko ih je ove godine pristiglo na natječaj Zeleni pojas, „Vau park“ prepoznat ne samo kao stanica na Ininom zelenom putu već i kao inovativno rješenje puno potencijala za koje su inicijativu dali naši najmlađi sugrađani, vijećnici Dječjeg gradskog vijeća grada Pakraca i učenici naše škole. – kazala je prof. Alfreda Petani Grafina, voditeljica projekta i ravnateljica Osnovne glazbene škole Pakrac.

Ukupna vrijednost sufinanciranja iznosi 21.000,00 kuna, a da je isti hvale vrijedan prepoznao je i Grad Pakrac kao partner ustupivši za park dio neiskorištenog gradskog zemljišta pored Pakre, ali i ogradu za isto koje bi već  prvom polovinom prosinca trebalo imati ne samo drugačiji izgled već i posve novi značaj.

Zamišljen kao ograđen prostor opremljen agility spravama namijenjenim kućnim ljubimcima te standardnom vrtnom opremom na kojoj će pritom vrijeme kratiti njihovi vlasnici, „Vau park“ trebao bi „preseljenjem“ ljubimaca s dječjih igrališta na kojima se počesto znaju vidjeti ponajprije pridonijeti sigurnijem i čišćem gradu, a potom i stvoriti preduvjete za čitav niz sadržaja koje smo ondje predvidjeli u budućnosti. Edukacije o odgovornom ponašanju vlasnika pasa, tematske radionice za djecu, pokušaj udomljavanja životinja iz skloništa, ali i izložbe kućnih ljubimaca samo su neke od planiranih. Volonterski angažman, podržan i od strane Inina kluba volontera koji će nam se pridružiti tijekom provedbe također nije zanemariv. – objašnjava voditeljica projekta.

Pitanje koje se samo po sebi nametnulo jest ono kakve veze glazba ima sa svime?

Pa velike! – odgovara ravnateljica sa smiješkom, citirajući tako učenicu 2. razreda glazbene škole koja joj je na isto pitanje pri idejnom prijedlogu uzvratila upravo tim odgovorom, a potom i decentno najavljujući iznenađenja kojima ćemo moći svjedočiti revno prateći razvoj nove gradske rekreativne oaze, dodavši za kraj:

Dječjoj mašti nekada nema kraja, ali joj upravo zato treba pružiti priliku!

Uzimajući u obzir onu staru kako na mladima svijet ostaje, apsolutno se slažemo! Naš je, čini se, u dobrim rukama.