Na natječaju Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku usmjerenog na poboljšanje materijalnih uvjeta rada u predškolskim ustanovama Grad Pakrac je za modernizaciju svog vrtića dobio 749.520 kuna.

Sredstva će biti utrošena  na dva objekta: zgradu matičnog vrtića u Ulici Matice hrvatske te na objekt područnog vrtića u Prekopakri. U pakračkom objektu u planu je izmjena sanitarnih čvorova, a u Prekopakri energetska obnova koja podrazumijeva izmjenu stolarije i sustava grijanja. Koliko to točno košta znat će se nakon potpisivanja ugovora s izvođačima, a s preostalim novcima uredit će se okoliš i modernizirati vanjska igrališta. Dinamika realizacije projekta ovisit će o Ministarstvu, ali u Pakracu priželjkuju da unutarnje radove odrade prije početka iduće pedagoške godine 3. rujna.

Grad Pakrac je i ranije predvidio izmjenu stolarije u Prekopakri kao i izmjenu sanitarija u Pakracu jer su ti radovi u vrtićkim objektima bili neophodni. Uslijed toga su već imali pripremljenu dokumentaciju pa je natječaj Ministarstva došao u pravi trenutak. No, ako bude potrebno, kaže gradonačelnica Anamarija Blažević, Grad ne odustaje da u modernizaciju vrtićkih objekata uloži svoja sredstva i spreman je iznos Ministarstva uvećati za 30 posto.

U Gradu čekaju rezultate drugog natječaja  Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku usmjerenog na produživanju radnog vremena vrtića kojim bi se osigurali sredstva za plaće osoblje potrebnog za dvosmjenski rad što bi moglo donijeti nova sredstva za predškolski odgoj na području Pakraca.

U ovom natječaju Ministarstvo će podijeliti ove i iduće godine ukupno 117 milijuna kuna, a osim Pakraca na našoj županiji novce su još dobili: najviše Pleternica 1,5 milijun kuna, Čaglin 711.000, Požega 302.000, Lipik 105.000, Jakšić 87.000 i Kutjevo 70.000 kuna.