Do prve utakmice hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji ostalo je nešto manje od 4 dana. Atmosfera se polako zahuktava, navijačke kockice polako izviruju, a pakrački navijači s nestrpljenjem očekuju prve premijerne minute protiv Nigerije, utakmice koja se igra 16. lipnja (subota) u 21 sat. Navijače pak, još nestrpljivije očekuju pakrački ugostitelji koji su, sukladno tradiciji, svojim gostima odlučili ponuditi određenu komociju ne bi li 90 hrvatskih minuta proveli upravo u njihovom navijačkom kutku. Kako se tko pripremio i što se sve nudi u navijačkim noćima provjerili smo po pakračkim kafićima.

Nasumičnim redom bi to izgledalo ovako:

CUBISMO – U razgovoru s Darijom Rovazdijem, vlasnikom kafića, doznali smo da je svojim gostima na terasi osigurao veliki TV (140 cm) koji će biti instaliran na samom ulazu. Oni koji žele sjediti unutra, uživat će u klimatiziranom prostoru, a svi skupa dobit će besplatne grickalice. Suho grlo moći će zalijevati Ožujskim pivom koji će za vrijeme utakmice služiti po sniženoj cijeni.

GARDEN – Nakon obilaska većine kafića u Pakracu koji imaju tradiciju organiziranog praćenja sportskih događaja, dojma smo da se u organizaciju ponajviše  „dao“ Mirko Mirosavljević – Buljo , vlasnik caffe bara Garden. Osim što je nabavio TV monstruma od 165 cm koji će biti postavljen na terasi kapaciteta do stotinu gostiju (ranijih godina toliko ih se okupljalo), gostima Gardena ponudit će besplatnu tombolu glavnog sponzora „Karlovačko korner“ koji garantira do 80 nagrada po večeri (bit će ih dovoljno za sve utakmice Hrvatske). Servirat će se besplatne grickalice, a "za iste pare" moći ćete kušati hot-dog ili roštilj koji sponzorira osobno gazda. Za treću utakmicu (Island, 26. lipnja u 20 sati) Buljo će još pojačati gastronomsku ponudu pa prijeti da će se taj dan zavrtiti i janjac. Dođete li navijati u Garden, dočekat će vas dekorirana terasa obučena u boje hrvatske repke, sve u stilu ranije viđenog Karlovačko korner ambijenta.

MANIVADražen Ivanović – Kale, vlasnik Manive potvrdio nam je da će i ove godine ispred Manive kao TV kulisa poslužiti skela preko ceste na „mirovinskom“. Tamo će biti postavljeno platno na kojem će se projicirati utakmica. Za popit, kaže Kale, ima svega, no izdvaja Budweiser koji će biti samo 10 kuna.

JET-SET – Kao jedan od najposjećenijih kafića za vrijeme utakmica nacionalne reprezentacije slovi i Jet-set, vlasnice Nikoline Bunčić. Nezaboravne večeri i navijačka atmosfera u dvorišnom prostoru iza kafića ove se godine, nažalost, neće ponoviti. Utakmice ćete zato moći pratiti na terasi do ceste na velikom TV ekranu ili u klimatiziranoj unutrašnjosti kafića. Nikolina najavljuje točeni Zlatorog po sniženoj cijeni i prigodne tombola-nagrade koje će dijeliti u suradnji s Heinekenom.

PUB/Disco bar BAJA – Navijačke noći, Leo Colosetti, vlasnik Puba, organizirat će u pakračkom disco-baru Baja. Tamo će u dvorišnom prostoru biti osmišljen navijački kutak, a za prvu utakmicu s Nigerijom organiziran je i dolazak  grupe Connect. Podsjetimo, oni izvode poznati navijački hit „Srce vatreno“. Njihov koncert predviđen je nakon utakmice, no, ne sumnjamo da će pokojom kiticom atmosferu podići i za vrijeme iste. Od ugostiteljske ponude gazda izdvaja točenu Žuju, hot-dog i grickalice po cijenama prihvatljivim za svačiji džep. Bit će tu i hostese s mnoštvom nagrada...pa naiđite.

CONVERSANO – Popularni „Konj“ svojim će gostima ponuditi TV od 160 cm za koji još traže adekvatno mjesto na terasi jer je prevelik. Simpatični vlasnik Ante Jozić od ponude izdvaja točeni Pan za čije cijene od 6 kn (0,3 l) i 10 kn (0,5 l) kaže da su ionako akcijske, s čim se možemo složiti. Uz besplatne grickalice, Jozić najavljuje i igru pogađanja rezultata, a one koji pogode, kaže, čeka gajba piva.

ELIXIRMatija Tessari, mladi ugostitelj, vlasnik caffe bara Elixir u Bolničkoj ulici, na terasi će imati postavljen televizor (140cm), a gostima će za bolji navijački doživljaj uz grickalice ponuditi i Staropramen pivo po akcijskoj cijeni (10 kn).

HOTEL PAKRAC – Oni navijači koji vole malo više mira pa preferiraju diskretan i ugodan prostor terase pakračkog Hotela također će moći pratiti nastup naših reprezentativaca na SP u Rusiji i to na novopostavljenom video zidu, doznajemo od vlasnice Martine Terranova. Piće će se služiti po aktualnim cijenama.

PALMA – Za kraj smo ostavili caffe bar Palmu, smještenu nešto van grada, ali uvijek dobro posjećenu. Od Đurđice Andričević doznajemo da će kao i uvijek imati organizirano gledanje utakmice. Očekuje dosta navijača, kaže "parking je veliki, ima mjesta za sve", a za svoje goste je pripremila besplatnu klopu (paprikaš ili roštilj) te organizirala tombolu koja će se dobivati uz svako kupljeno piće.

I to bi bilo otprilike to. Raspitali smo se i kod Dekija i Dalije, oni su na Omanovcu puni po redovitom programu pa za prvu utakmicu nisu ništa specijalno pripremali. Naravno da će se i tamo pratiti reprezentacija, a ne sumnjamo da će već za Argentinu (21. lipnja u 20 sati) Deki i gospođa nešto smisliti i javiti...

Naglašavamo da smo ovom kratkom analizom sadržaja pakračkih ugostitelja obuhvatili većinu kafića - ne sve. Ako netko nudi nešto posebno i bolje, neka ne zamjeri i slobodno se javi. Svakako ćemo ga preporučiti već za naredne utakmice naše reprezentacije na SP u Rusiji.