1. Opća županijska bolnica Pakrac i bolnica hrvatskih veterana u suradnji s Gradom Pakracom danas sudjeluje na „Danima zdravstvenih karijera u RH“ u prostorima Škole narodnog zdravlja „Andrija Štampar“ u Zagrebu.
    Izaslanstvo na čelu s glavnom sestrom bolnice Đurđicom Stokić i dogradonačelnikom Marijanom Šircem kroz promotivne materijale predstavili su povijest i rad Bolnice, njezine potrebe za zdravstvenim kadrom s naglaskom na sada otvorene natječaje za više liječnika specijalizanta i četiri liječnika specijalista. Grad Pakrac je predstavio svoje mjere kojima se potiče zapošljavanje i ostanak doktora medicine u zdravstvenim ustanovama na području Pakraca.
    Nakon prošlogodišnje vrlo uspješno organizirane konferencije “Dani zdravstvenih karijera u Republici Hrvatskoj” Centar za planiranje zanimanja u biomedicini i zdravstvu Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu želi i ove godine zdravstvene djelatnike ohrabriti na ostanak u Hrvatskoj, a sve dionike zdravstvenog sustava potaknuti na konstruktivan dijalog kako bi zdravstvenim djelatnicima vratili vjeru u sustav, perspektivu za ostanak u Hrvatskoj i osigurali kvalitetnu zdravstvenu zaštitu za krajnje korisnike – pacijente, kaže u svom priopćenju organizator.