Sportsku subotu ranojutarnjom su aktivnosti otvorili članovi pakračko-lipičke Udruge slijepih i slabovidnih osoba. Tradicionalni 8. turnir u pikadu za slijepe i slabovidne osobe, koji je u organizaciji ove udruge održan danas u sklopu proslave Dana Grada Pakraca, okupio je, uz domaćina i pet momčadi pristiglih iz Daruvara, Bjelovara, Gradiške (BiH), Požege te Vukovara i Vinkovaca.

Sportsko nadmetanje održano je u prostorijama Udruge, a prilikom svečanog otvorenja goste je pozdravio domaćin Stanko Kovačić, predsjednik lokalne USiSO. Obraćajući se prisutnima, Kovačić je zahvalio pokrovitelju turnira Sportskoj zajednici Grada Pakraca i Gradu Pakracu na pomoći oko organizacije, a posebnu zahvalu uputio je domaćim volonterima koji im pomažu u svakodnevici, naglasivši njihovu važnost u životu slijepe ili slabovidne osobe. Poželjevši ugodno druženje i boravak u Pakracu, u ime grada goste je pozdravio dogradonačelnik Marijan Širac.

ŠAHOVSKI TURNIR

Sat kasnije, u susjednoj Gradskoj vijećnici istim je povodom otvoren i šahovski turnir. Za naslov najboljeg borit će se 20 prijavljenih igrača, a igra se po švicarskom sistemu – 9 kola, 10 minuta po igraču. Najuspješniji natjecatelji bit će nagrađeni prigodnim nagradama i priznanjima koje je osigurao Grad Pakrac.

Sve igrače pozdravio je Zlatko Ivanić, predsjednik Šahovskog kluba Pakrac – Lipik, poželjevši svakom igraču što bolje ostvarenje, a nekoliko riječi dobrodošlice te želju da natjecanje protekne u korektnoj atmosferi poželio je i dogradonačelnik Marijan Širac.

Pobjednike i nagrađene s oba natjecanja objavit ćemo u tiskanom izdanju Pakračkog lista od 23. ožujka.